07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bilal’in Kara Para Soruşturması Dünya Gündeminde
Bilal’in Kara Para Soruşturması Dünya Gündeminde

Bilal’in Kara Para Soruşturması Dünya Gündeminde

Bilal Erdoğan hakkında İtalya’da açılan kara para soruşturması dünya gündemine de taşındı…Türkiye’de ilk kez Gazeteport’un duyurduğu soruşturma bu sefer Fransız Haber Ajansı AFP tarafından dünyaya servis edildi. İngiltere’de yayınlanan The Independent  ise haberi 17- 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu göndermesi ile gördü. Gazetete Erdoğan ile oğlu Bilal arasındaki sıfırlama tapelerini ingilizce olarak yayımladı.

Fransız AFP ajansı Bilal Erdoğan hakkında İtalya’da başlatılan Kara Para Soruşturmasını dünyaya duyurdu…Fransız AFP haber ajansı haberi “Erdoğan’ın oğlu, İtalya’da kara para aklamakla suçlanıyor” başlığıyla gördü. Ajansın kullandığı fotoğraf da dikkat çekti.

Başlıksız-1

Kara Para Soruşturması İngiltere Basınının da Gündemindeydi

İngiltere’de yayımlanan The Independent, Bilal Erdoğan hakkında açılan kara para soruşturmasını 17-25 Aralık yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun ardından sızdırılan sıfırlama TAPE’sinin İngilizce çevirisiyle birlikte video olarak yayımladı.

independent-sifirlama-tapesi-ni-ingilizce-ye-cevirip-yayinladi-114352-5

Bilal Erdoğan’ın 2007’de başladığı doktorasına devam etmek için Eylül ayında ailesiyle İtalya’ya geldiğini söylediği hatırlatılan haberde, Cem Uzan’ın kardeşi Murat Hakan Uzan’ın “Bilal Erdoğan Türkiye’den yüklü miktarda para getirdi” ihbarı üzerine açılan İtalya’daki soruşturmanın 2013’teki yolsuzluk skandalı ile bağlantılı olduğu iddiası aktarıldı.

Başlıksız-2