07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Berlin’deki Patlamada Çarpıcı Detay
Berlin’deki Patlamada Çarpıcı Detay

Berlin’deki Patlamada Çarpıcı Detay

Almanya’nın başkenti Berlin’de seyir halindeki bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada aracın sürücüsü hayatını kaybetti.Polis patlamaya bir bombanın sebep olduğunu açıklarken hayatını kaybeden sürücünün Türk olduğu açıklandı. Olayın Türk Rus mafya hesaplaşması olabileceği belirtiliyor..

Patlama sabah saat 8:00 civarında meydana geldi. Seyir halindeki aracın sürücüsü hayatını kaybetti. Berlin polisi patlamaya bir bombanın neden olduğunu açıkladı. Alman medyası ölen kişinin 43 yaşındaki Mesut T. isimli bir Türk olduğunu yazdı.

Mesut T.’nin uyuşturucu ve kavgaya karışmaktan daha önceden poliste kaydı olduğunu yazan Alman medyası olayın organize suç çetelri arasındaki bir hesaplaşma olabileceğini öne sürdü. Berlin’in en işlek caddelerinden olan Bismarckstr’de meydana gelen olayda başka ölen ve yaralanan olmaması büyük şans olarak nitelendirildi.

2. Bomba Paniği

Araçta ikinci bir bomba olması şüphesi nedeniyle Berlin polisi olay mahallini her türlü trafiğe ve yaya geçidine kapattı. Patlayan aracın Türk bir kadın üzerine kayıtlı olduğu fakat aracı erkek kardeşinin kullandığı ortaya çıktı. 18 yaşındaki Yunus Özkan adlı Türk öğrenci arabasıyla okula giderken olaya şahit olduğunu belirterek, başka bir bomba daha olabileceğinden korktuğunu, ne yapacağını bilemediğini ve olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Alman ve dünya basını olaya geniş yer verirken polis araştırmalarını geniş çaplı olarak sürdürüyor.

İşte patlama sonrasına ait görüntüler;