07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Alo…Türk Malı Satıyorlar !
Alo…Türk Malı Satıyorlar !

Alo…Türk Malı Satıyorlar !

Türkiye ile yaşanan uçak krizinin ardından Türk mallarına karşı sıkı denetim getiren Rusya’nın başkenti Moskova’da, “Türk malları için ihbar hattı” kuruldu. Moskovalılar, kurulan bu hat üzerinden marketlerde veya pazarlarda yasalara aykırı şekilde satılan Türk mallarına ilişkin şikayetlerini doğrudan iletebilecek.

İhbar hattı, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketicileri Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) tarafından satışı yasak olan Türk ürünlerinin bildirilmesi için kuruldu. Hat, ithalatı yasak olan Türk malı ürünler için kullanılacak.

E- posta ile de ihbar yapılabilecek

Ruslar ayrıca ihbarlarını bizzat kurumun iletişim bürolarına gelerek iletebilecek. Bir diğer ihbar kanalı ise e-posta yoluyla olacak. Şikayetler [email protected] posta adresine yapılabilecek.

Amaç; Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımların uygulanması

Rospotrebnadzor’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu hat, hükümetin aldığı kararların uygulanmasını sağlamak için kuruldu. İhbar hattının amacı, Rusya’nın ulusal güvenliğini sağlamak ve Rus vatandaşlarını illegal faaliyetlerden veya diğer suçlardan korumak ve Türkiye’ye karşı alınan ekonomik yaptırımların uygulanmasını sağlamak olarak açıklandı.

Rusya, uçak krizinin ardından 1 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olmak üzere bazı Türk ürünlerinin ülkeye girişini yasaklamış, bazı ürünler için de sıkı denetimler getirmişti.