07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Alkış Memuru Değiliz”
“Alkış Memuru Değiliz”

“Alkış Memuru Değiliz”

Tayyip Erdoğan’ın yarın Haliç Kongre Merkezi’nde katılacağı etkinliğe Tapu ve Kadastro personelinin katılımı zorunlu kılındı. Yapı-Yol Sen açıklama yaparak “alkış memuru değiliz” dedi.

Dünya Çevre Günü kapsamında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek olan ve  Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı etkinliğe Tapu ve Kadastro II.Bölge Müdürülüğü’ne bağlı olarak çalışan her unvan ve kademedeki tüm personelin zorunlu olarak katılımı katılımı istendi. talimat yazıyla işyerlerine gönderildi.

Yapı Yol-Sen talimata tepki göstererek bir açıklama yaptı;

“Alkış memuru değiliz”

-Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne tavsiyemiz bu ve benzeri etkinliklere alkış memuru taşımak için çaba sarf edeceklerine kurum çalışanlarının özlük ve sosyal haklarının gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha nitelikli bir hizmet almaları için çalışma yürütmeleridir.

“Padişah fermanına boyun eğmeyiz”

-Tapu ve Kadastro emekçileri arasında iyi bilinen bir hikâye vardır. Server Dede Padişah 1.Mahmud döneminde Tapu ve Kadastro Defterhane amiri olan görev yapmakta iken Padişah 1.Mahmud’un kanuna aykırı olarak talep ettiği bir isteği yerine getirmemiş ve bu sebeple idam edilmiştir.

Bizler Tapu ve Kadastro emekçileri olarak padişah fermanına boyun eğmeyen ve karşılığını hayatı ile ödeyen ama bugüne kadar ismini ve ilkelerini yaşatan bir geleneğin temsilcileriyiz. Tapu ve Kadastro emekçileri olarak biliyoruz ki tarih er ya da geç bizleri haklı çıkaracaktır. Bizler Tapu ve Kadastro emekçileri olarak Server Dede’nin bize miras bıraktığı kamu yararına adil, eşit hizmet üretme ilkesini soruşturmalara, sürgünlere ve baskılara rağmen savunacağız.