07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Alçağa 350 Yıl
O Alçağa 350 Yıl

O Alçağa 350 Yıl

Karaman’da Ensar Vakfı’na ait evlerde kurs verdiği ilkokul ve ortaokulda okuyan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muammer B., hakkında dava açıldı. Çocuklara cinsel istismarla suçlanan Muammer B. için toplam 350 yıl isteniyor.

Karaman kent merkezindeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Muammer B.,  kurs verdiği, EWnsar Vakfı’na ait evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 4 Mart günü tutuklanmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 sayfalık iddianame tamamlandı.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan kamu davasında öğretmen Muammer B., ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘hürriyetten yoksun bırakma’ ve ‘çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik’ suçlarından 350 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Savcı Ensar Vakfı’nın denetlenmesini istedi

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede adı geçen Ensar Vakfı hakkında Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, dernek için de Karaman Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü’ne yazı göndererek, vakıf ve derneğin denetlenip sonucun savcılığa bildirilmesini istedi. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Ünal’ın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından görevinden alındığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin, gerçeği yansıtmadığını ve savcı Ünal’ın, görevinin başında olduğu ve soruşturmayı bizzat kendisinin yürüttüğünü açıkladı.