07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ensar Vakfı’nda Seri Tecavüz
Ensar Vakfı’nda Seri Tecavüz

Ensar Vakfı’nda Seri Tecavüz

Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan 45 öğrenciye tecavüz edildiği iddia edildi…Tecvüzcü öğretmen tutuklandı…Savcılık soruşturmaya gizlilik kararı aldı.

BirGün Gazetesi’nden Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre Karaman merkezde bir okulda görev yapan Eğitim Bir Sen üyesi sınıf öğretmeni M.B. Ensar Vakfı , Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan öğrencilere özel ders vermek için gidiyordu. M.B. özel ders için gittiği çeşitli evlerde öğrencilere tecavüz etti. Tecavüzler silsilesi bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine duyuldu. Şikayet üzerine öğretmen M.B. 4 Mart Cuma günü okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan öğretmen M.B. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tecvüzler doktor raporuyla belgelendi, Savcılık Gizlilik Kararı aldı

Savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı aldı. Tutuklanan sınıf öğretmeni M.B.’nin görev yaptığı okula yerine başka bir öğretmen görevlendirildi. Öğretmenin tutuklanmasının ardından 8 öğrenci aileleriyle birlikte 6 Mart tarihinde Karaman Devlet Hastanesi’ne gitti. Kontrolden geçen çocuklar tecavüzü raporla belgeledi.

Tayyip Erdoğan’ın 2015 yılındaki Ensar Vakfı konuşması.

Ensar Vakfı’ndan Açıklama geldi: Olayın faili olarak zikredilen kişinin vakfımızla hiçbir irtibatı bulunmamaktadır

Ensar Vakfı, Karaman’da öğrencilere yönelik istismar iddialarına ilişkin, “Olayın faili olarak zikredilen kişinin vakfımızla hiçbir irtibatı bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.

İşte o açıklama;

-Öncelikle bilinmelidir ki olayın faili olarak zikredilen kişinin vakfımızla üyelik dahil hiçbir irtibatı bulunmamaktadır. Yalnızca 2013 yılında 5 aylık bir süre için gönüllü olarak vakfımız şube merkezinde etüt öğretmenliği görevinde bulunmuş ve o tarihten sonra Ensar Vakfı’nın hiçbir çalışmasında yer almamıştır. Şu aşamada üzerinde gizlilik kararı olan dosyada iddia edilen eylemlerle ilgili Vakfımızı irtibatlandıracak bir bilgiye sahip bulunmamaktayız.