02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » 2 Bebek Donarak Öldü
2 Bebek Donarak Öldü

2 Bebek Donarak Öldü

Batman merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Balpınar beldesinde çadırda yaşayan Suriyeli ailenin 4 aylık bebekleri Faris Hıdır Ali, soğuğa daha fazla dayanamayarak hayata gözlerini yumdu.

batman

Ölmemek için savaştan kaçtıklarını ancak bu defa da soğuktan dolayı canlarından bir parçayı toprağa verdiğini söyleyen baba Ayd Hıdır Ali, zor günler geçirdiklerini ifade etti. Çocukların hasta olduğunu dile getiren Ayd Hıdır Ali, yakacak bulamamaları durumunda 3 yaşındaki çocuğunun da ölmesinden korktuklarını anlattı.

batman2

“Isınmak için elbiseleri bile yaktık”

Baba Ayd Hıdır Ali, çadırda ısınmak için elbiselerini dahi yaktıklarını, fakat yavrusunu donmaktan koruyamadığı için içinin yandığını söyledi.

1978458_1

Ali ailesi  3 yıl önce Suriye’nin Haseki kentinden IŞİD’den kaçarak önce Şırnak’ın Cizre ilçesine yerleşti. Suriyeli Ayd Hıdır Ali, burada ailesi ile beraber bir ev kiralayarak yaşamını sürdürmeye çalıştı. Bir binanın temizlik işinde çalışan Ali, Cizre’de yaşanan olaylardan dolayı ilçeyi terk ederek Batman’a yerleşti.

10 Aylık Bebek de Donarak Öldü

Bu arada İstanbul Fatih’te, anneannesi ile birlikte sokakta yaşayan 10 aylık Aybüke, donarak yaşamını yitirdi. Polis, olayla ilgili olarak anneanne Canan A. ve anne Feride A.’yı gözaltına aldı. Baba da aranıyor.