07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘TÜRGEV’e Para Verenleri Açıklayın’
‘TÜRGEV’e Para Verenleri Açıklayın’

‘TÜRGEV’e Para Verenleri Açıklayın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

– TÜRGEV’e para veren bütün şirketlerin listesini açıklayın. Kral Abdullah’a Sevda Tepesi’ni satıyorlar kendisine saray yapsın diye. Tepe birinci derecede sit alanı. Kanun çıkarıyorlar. Anayasa Mahkemesi iptal ediyor. İptal edince uzun süre kalıyor. 2006’da Kral bizim vatandaşlarımıza ambargo koyuyor. 2012’de Erdoğan Suudi Arabistana gidiyor. Kralla konuşuyorlar. Sevda Tepesi yine gündeme geliyor o konuşmada. Nisan ayında Kral TÜRGEV’in hesabına 999.999 bin yatıyor. Çevre ve Şehirlik Bakanlığına ben oraya saray yapmak istiyorum diyor. Bakanlık İstanbul belediyesine yapılaşma izni verin diyor. Ve AKP’lilerin oylarıyla yapılaşmaya izin veriyor. Erdoğan Bayraktar kaç yıl önce alınmış bir şey yapamıyor yazık diyor. Kendi ülkesine değil, Krala acıyor. CHP sayesinde olay yargıya gidiyor ve 2015’te bu yapılaşma izni iptal ediliyor. Yargıyı eleştiriyoruz ama dürüst hakimler de var. Bu yapılan ahlaki midir değil midir?

-2015’teki felaketlerin kaynağı nedir? Hepimizin bunları sorgulaması gerekiyor.

-Türkiye’de 70 ilden IŞİD terör örgütüne katılan çocuklarımız var. İki çocuk da canlı bomba olmak istiyor nasıl bir ruh halidir bu. Eğer bu soruları sormazsak demokrasiyi geliştiremeyiz. Bizim öğrendiğimiz müslümanlıkta canlı bomba olup masum insanları öldürmek yok. Diyanet İşleri ne yapıyor? Biz kendi ülkemizde müslümanlığı anlatamamışsak kime anlatacağız?

– Hitler dönemindeki yaşanan travmalarla şu anda travmalar aynı. Hitler yargıyı nasıl baskıladıklarını çok güzel anlatıyor. Ne istiyorsa ona uygun karar vereceksin. Doğru haber yaptı diye 21. yüzyılda iki gazeteciyi hapse atan hakim Saray’ın hakimidir.

“Başkan olamayacaksın kardeşim”

Diktatörlerin yalan söylemek konusunda çok büyük becerisi var. Aynı taktik bizim için de geçerli. Başkanlık da başkanlık. Ülkeyi bölmek istiyorsan başkanlık sistemini getireceksin. İlla da ben başkanlık istiyorum. Tutturmuş. Olamayacaksın kardeşim olamayacaksın bunu bil.

– İsrail’e ihtiyacımız var diyor. İsrail’e muhtacız diyor yani. Ben o bağırıp çağıran sözde İslamcılara da sesleniyorum. Neden bu laflara sesinizi çıkarmıyorsunuz. Ahlak yok mu sizde? 21. yüzyılın Türkiye’si neden İsrail’e muhtaç hale geldi? Sen bu soruları sormuyorsan adam değilsin.