07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye’nin IŞİD Sevgisi
Türkiye’nin IŞİD Sevgisi

Türkiye’nin IŞİD Sevgisi

ABD merkezli araştırma şirketi Pew’un Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu ülkelerde yaptığı araştırma , Türkiye’deki  IŞİD’ sempatisini gözler önüne serdi.  Türkiye yüzde 8 oranla, müslüman ülkeler arasında IŞİD’e sempati oranında 5. sırada yer aldı.

Pew‘un gerçekleştirdiği ankette katılımcılara “IŞİD‘e sempati duyuyor musunuz?” sorusu yöneltildi.
Türkiye‘de ankete katılanların yüzde 73’ü IŞİD’e karşı herhangi bir sempati beslemediklerini ifade ederken, yüzde 19’luk kesim ‘fikrim yok’ yanıtını verdi. Yüzde 8’lik kesim ise IŞİD’e karşı sempati beslediğini ifade etti.
Anketin yapıldığı ülkeler arasında örgüte karşı en yüksek oranda sempati ise yüzde 14’le Nijerya’da gözlemlenirken, onu yüzde 11’er destek oranıyla Malezya ve Senegal takip etti.
Pakistan’da ise ankete katılanların yüzde 62’lik bölümü soruya ‘Fikrim yok’ yanıtını verdi.

anket

‘Batılı ülkeler IŞİD saldırılarından endişeli’

Pew, Batılı ülkelerde IŞİD’e sempati sorusunun sorulmadığını, ancak bu ülkelerde lankete katılanların önemli bir bölümünün IŞİD’i ciddi bir küresel tehdit olarak algıladığını ifade etti.
IŞİD’in saldırı düzelemesinden endişelenenlerin oranı İspanya’da yüzde 77, son Paris saldırılarında 129 kişinin hayatını kaybettiği Fransa’da yüzde 71 ve Almanya’da da yüzde 69 oldu.