07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye Rus Uçağını Vurdu
Türkiye Rus Uçağını Vurdu

Türkiye Rus Uçağını Vurdu

Suriye sınırında, bir savaş uçağı Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü. Askeri kaynaklar, Türk F-16’larının sınır ihlali yapan bir uçağı düşürdüğünü doğruladı. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğunu kaydetti.

Genelkurmay: Milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (5 dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk hava sahasını ihlal etmiştir.

Rusya: “Uçak, sadece Suriye toprakları üzerinde uçmaktaydı. Bunu kanıtlayabiliriz

Hatay Yayladağı’nda bulunan CNN TÜRK muhabiri Hatice Demircan düşürülen uçaktan atlayan 2 pilottan birinin Türkmenlerin elinde olduğu iddia etti.

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioglu ile görüşerek bilgi aldı.

Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunulacak.

Rus helikopterleri sınırda, düşen uçağın 2 rus pilotunu böyle aradı;

Doğu Akdeniz ısınıyor

Öte yandan öğle saatlerinde Çanakkale Boğazı’ndan 156 borda numaralı Rus savaş gemisi ‘Yamal’, sıcak gelişmelerin meydana geldiği Suriye’nin de bulunduğu Akdeniz’e inmek üzere yol aldı.

rua-gemi