07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Savunmaya Dava
Savunmaya Dava

Savunmaya Dava

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın biyografisi BİGBOSS kitabı nedeniyle Erdoğan tarafından hakkında tazminat ve ceza davası açılan gazeteci Mustafa Hoş’a yeni bir dava daha… Şikayetçi yine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Davanın gerekçesi ise BirGün Gazetesi’ne verdiği röportaj…

Gazeteci Mustafa Hoş açılan davayla ilgili savcıya ifade vermek için bugün İstanbul adliyesindeydi. Davaya ilişkin ayrıntıları da twitter hesabından paylaştı.

hoş-dava54-1

 

İşte dava sebebi olan o röportajdaki sözler;

hoş-dava-1

Suçlama : Erdoğan’a hakaret..Bu da suç duyurusu;

hoş-dava1z-1

Mustafa Hoş: O röportaj davadaki savunmamdı

Basın Savcısı Emin Aydinç’e ifade veren Mustafa Hoş, “Şikayet konusu olan Birgün’deki açıklamayı ben yaptım. Big boss kitabımdan dolayı yargılanıyorum. Katıldığım duruşma sonrası bana dava soruldu ben de yorumladım. Big Boss’un bir hakaret kitabı olmadığını Tayyip Erdoğan’ın gerçek hayat öyküsü olduğunu eğer bir dava olacaksa yargılanması gerekenin ben değil Erdoğan olması gerektiğini söyledim. Bu aynı zamanda davadaki savunmamdı. Aslında savunmaya dava açarak hukuk katlinde yeni bir sayfa açıyorlar. Bir de  müşteki(Tayyip Erdoğan) kendisine şizofren dediğim iddiasında. Oysa ben durumun şizofrenik olduğunu söyledim. O üstüne alınmış.  Benim söylediğim şu ‘5 yıl önceki Erdoğan’ı bugünkü Erdoğan paralel diye hapse atar. 10 yıl önceki Erdoğan’ı AB’ci diye vatana ihanetten tutuklatır. 2 yıl önceki Erdoğan’ı da PKK’den içeri atar. Şizofrenik bir durum. bu biraz da tıp bilimine havale edilecek bir durumdur. Erdoğan hala sarayında oturuyorsa bu ülkede hukuk olmadığı içindir. Hukuk olduğu anda o sarayda da oturamaz. Bu ülkede kalırsa da yargılanır.’ Benim söylediğim tam tamına bu. Suç duyurusu olan iddialar da tamamen yalan. ” dedi.