07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Savcı da İpe Un Seriyor
Savcı da İpe Un Seriyor

Savcı da İpe Un Seriyor

Trabzonspor-Gaziantep maçından sonra 4 saat hakemleri rehin aldıran Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu için validen sonra savcılık da topu taca attı. Başsavcılık, hakemler kamu görevlisi olduğu için resen soruşturma yetkisi varken, soruşturma yerine inceleme başlattı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir kaynaktan bir bilgi ya da başvuru gelmediğini belirterek resen soruşturma yerine bilgi ve belge talep etti.

 

Kanun ne diyor?

6222 Sayılı Yasa’nın 20.Maddesi “Spor müsabakalarında görev yapan hakem, gözlemci ve temsilciler bu görevleriyle bağlantılı olarak kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılır.” diyor.. Kamu görevlilerine karşı işlenen suçlarda herhangi bir şikayet olmaması halinde bile savcı resen soruşturma açabiliyor.

Hakem kamu görevlisi olduğu için ceza katlanıyor

Hakem Çağatay Şahan ve arkadaşlarının hakem odasında 4 saat rehin tutulmaları TCK 109’a göre hürriyeti tahdit suçu. Hakem kamu görevlisi olduğu için bu ceza katlanıyor.
Ayrıca TCK 43/2 hükmü gereği failin tek bir fiille, birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılması cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılmasını gerektiriyor. Bunun da alt sınırı 2 yıl 6 ay, üst sınırı ise 17 yıl 6 ay.

Hacıosmanoğlu’nun o geceki tek suçu hakemlerin rehin alınması değildi

İbrahim Hacıosmanoğlu açıklamalarıyla hürriyeti tahdit dışında şu suçları da işledi;
Hakemlerin 4 saatlik rehin alınmalarından sonra dışarı çıkışı sırasında küfür edildi. Ayrıca pet şişe ve taş atıldı. TCK 125. Maddesinde bunun cezası da, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası..
-6222 sayılı yasanın 14. Maddesi “Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”diyor.
Hacıosmanoğlu için şu ana kadar PFDK’nın verdiği sportif cezalar haricinde tek suç durusunu kadınlarla ilgili sözleri nedeniyle İstanbul Barosu avukatlarından Tuba Torun yaptı.
Bu suç duyurusu içinde bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Hacıosmanoğlu, Tayyip Erdoğan’a en yakın kulüp başkanlarından biri. Son olarak Erdoğan için, “ bugün onun için ölmeye de hazırım” demişti..

Hacıosmanoğlu’nun o gece yaptığı açıklamayla ilgili “1 Konuşma 7 Ayrı Suç” haberi için buraya tıklayın

Örtbasçı Vali haberi için buraya tıklayın

Hacıosmanoğlu “O gün ne dediyse bugün tersini söylüyor” haberi için buraya tıklayın