07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Satan, Yıkan, Çalan”a Hapis Cezası
“Satan, Yıkan, Çalan”a Hapis Cezası

“Satan, Yıkan, Çalan”a Hapis Cezası

Öğretmenlerin protesto yürüyüşünde atılan ‘satan, yıkan, çalan’ sloganları nedeniyle hakkında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla dava açılan Türkçe öğretmeni Ulaş Kartal, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya’da 26 Şubat 2014 tarihinde Eğitim- İş, Eğitim- Sen ve Türk Eğitim- Sen sendikaları, Milli Eğitim Temel Kanunu’nda torba yasa kapsamında yapılan ve birçok okulda müdürlerin alınmasına yol açan kanun değişikliğini protesto etti.

Protesto sırasında atılan sloganlar nedeniyle öğretmen Ulaş Kartal hakkında o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda İnönü Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ulaş Kartal’ın 14 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle Antalya 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Geçen hafta son duruşması yapılan davada, mahkeme aynı zamanda Eğitim İş Antalya Şube Sekreteri de olan Ulaş Kartal’a, 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Ceza, 1 yıl süreyle benzer bir suç işlememesi kaydıyla ertelendi.