07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya: Afgan Eroini Türkiye’de İşleniyor
Rusya: Afgan Eroini Türkiye’de İşleniyor

Rusya: Afgan Eroini Türkiye’de İşleniyor

Rusya Federal Narkotik Denetim Servisi FSKN,  Afganistan’da üretilen afyonun Türkiye’deki laboratuvarlarda eroinle karıştırılarak daha sonra Avrupa ve Rusya’ya satıldığını öne sürdü. Rusya Federal Narkotik Denetim Servisi  Başkanı Viktor İvanov, daha önce de Afgan Eroininin Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderildiğini iddia etmişti.

Rus haber sitesi Sputnik’in haberine göre işte İvanov’un son açıklamasından başlıklar;

‘IŞİD, Afgan eroinini Türkiye üzerinden AB’ye taşıyor’

Viktor İvanov, Rus ve Afgan narkotik polislerinin aralık ayı içinde Afganistan’ın Beğlan vilayetinde düzenlediği ortak operasyonda 600 kilogramın üzerinde afyon ele geçirildiğini açıkladı.
Afgan afyonunun ülke içinde Bedehşan-Duşi-Bamyan-Herat rotasını izleyip daha sonra İran üzerinden Türkiye’ye getirildiğini söyleyen İvanov, “Afgan afyonu Türkiye’deki donanımlı laboratuvarlarda eroinin içine işlenip ardından Avrupa ve Rusya’ya sokuluyordu” dedi.

“IŞİD’in militan sayısı arttıkça uyuşturucu trafiği de artıyor”

IŞİD’e militan akışının Ortadoğu’da yasadışı uyuşturucu trafiğinin artmasıyla bağlantılı olduğunu da söyleyen İvanov;
“2014 yılından bu yana IŞİD’in faaliyetlerinin yoğunlaştığı ve militan sayısının yaklaşık 4 kart arttığı gözlemleniyor. IŞİD üyelerinin sayısındaki artışın, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin Ortadoğu’daki uyuşturucu trafiğinin artışına ilişkin açıkladığı verilerle örtüşmesi kayda değer.”

İvanov, daha önce de IŞİD militanlarının Afganistan’da üretilen eroini Türkiye üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine taşıdığını söylemişti.