07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rakı Festivaline Silahlı Baskın
Rakı Festivaline Silahlı Baskın

Rakı Festivaline Silahlı Baskın

Adana’daki Rakı festivaline Pompalı tüfek ve tabanca ile baskın düzenlendi…Büyük paniğe neden olan olayın ardından 4 saldırgan gözaltına alındı…

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün izin vermeyeceklerini açıkladığı, Kazancılar Çarşısı’ndaki 100 yıllık Rakı Festivali  “Adana Kebap ve Şalgam Festivali” olarak değiştirilince herhangi bir müdahale olmadan dün gece gerçekleşti…Festival öncesi Adana Valiliği etkinliği tarafından yasak tartışmaları ile gündeme gelen festival için özellikle dinci yerel basın ile havuz medyası tahrik edici başlıklarla yasağı savunmuştu..

Festivale silahlı baskın

100 yıllık festival  dün gece olaysız başladı. Festival için herhangi bir polis engeli de yoktu. Çarşı esnafının gün boyu yaptığı hazırlığın ardından akşam saatlerinde Adana ve çevre illerden gelen vatandaşlar Kazancılar Çarşısı’na gelmeye başladı. Ara sokaklara masalar kuruldu, ciğer ve kebap tezgahları açıldı. Akşam masalar tıklım tıklım dolarken, her köşe başında farklı gruplar davul zurna eşliğinde şarkılar söyleyip eğlendi. Ancak saat 22.00 sıralarında binlerce kişinin arasında tabanca ve av tüfeği çeken bir grup, alkol karşıtı sloganlar atarak havaya ateş açtı.

4 saldırgan yakalandı

Silah sesleri üzerine büyük panik yaşanırken, grup, ellerindeki sopa ve döner bıçaklarıyla masalara vurarak kaçmaya başladı. Güvenlik önlemi alan sivil polisler kısa süreli kovalama sonucu 4 kişiyi kıskıvrak yakalandı. Panik nedeniyle bazı masalar devrilirken yiyecekler de yerlere döküldü.

Saldırı sonrasına ait görüntüler ise böyleydi;

Adanalıyık, Allah’ın Adamıyık, Şalgam İçerik!

Adanalıyık, İçerik!