07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kral’ın Torunu Sıfırlayamadı
Kral’ın Torunu Sıfırlayamadı

Kral’ın Torunu Sıfırlayamadı

Romanya’yı 1930-40 yıllarında yöneten Kral 2. Carol’un torunu Prens Paul Philippe, 136 milyon Avro’luk emlak yolsuzluğu nedeniyle kelepelenerek gözaltına alındı.

Romanya’da son yıllardaki yolsuzluk soruşturmaları, dokunulmazlık tanımıyor…Yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle yargılanan Romanya Başbakanı Victor Ponta, geçtiğimiz Kasım ayında Başkent Bükreş’teki bir gece kulübünde çıkan ve 32 kişinin ölümüne yol açan yangının ardından kabinesiyle birlikte istifa edeceğini açıklamıştı. Ponta, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Devlet Başkanı Klaus Iohann tarafından istifaya çağrılmıştı…

Prense kelepçeli yolsuzluk gözaltısı

Ülke bu skandalla çalkalanırken yolsuzluk konusunda önemli bir gelişme daha yaşandı. Romanya’yı 1930-40 arası yöneten Kral 2. Carol’un torunu olan Prens Paul Philippe 136 milyon Avro’luk emlak yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alındı. Kara para aklamak, yasadışı biçimde mal varlığı ele geçirmek, nüfuz satın almakla suçlanan 67 yaşındaki prens sorguya alındı. Prens Paul Philippe kelepçelenerek götürüldüğü 24 saatlik gözaltının ardından ev hapsine alındı. Gözaltındakiler arasında eski başbakan Adrian Nastase’nin danışmanı ve bir yayın yönetmeni de var.