07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adanalıyık, İçerik!
Adanalıyık, İçerik!

Adanalıyık, İçerik!

Son 4-5 yıldan bu yana Adana’da Kazancılar Çarşısı’nın bulunduğu tarihi Büyük Saat civarında başlayan rakı festivaline geçen yıl 20 bin kişi katılmıştı. Bu sene Adana’daki Rakı Festivali yapılamayacak. Hizbullah’a yakın gazete ve internet siteleri ile havuz medyası günler öncesinden festivale karşı kampanya başlatttı, Adana Valisi’de festivali yasakladı.

 

Adana Kazancılar Çarşısı, Büyük Saat çevresinde düzenlenen festivalin  bu sene  sene sosyal medyada yapılan çağrı ile 12- 13 Aralık’ta yapılacağı  ilan edildi. 12 Aralık Cumartesi akşamı kurulacak rakı sofraları ya da kaldırımlardaki çilingir sofralarının 13 Aralık pazar gününe kadar devam etmesi planlanıyordu.

Dinci basın ve havuz medyası devreye girdi

Önce Yeşilay Derneği Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba ile Diyanet dernek ve sendikaları açıklama yaparak etkinliği “rezalet” olarak nitelendirip iptal edilmesini istediler.Hemen ardından da Hizbullah’a yakın yerel medya siteleri ve havuz medyası harekete geçti.Festivale karşı karalama kampanyası başladı.

 

rakı-kışkırtma1

rakı-kışkırtma5

rakı-kışkırtma3

 

AKP’nin Adana Valisi Rakı Festivali’ni yasakladı

Resmi bir organizasyon niteliği ve düzenleme kurulu olmayan, özellikle kent dışında yaşayan Adanalıların özlem gidermek amacıyla oluşturduğu platformun çağrıları ile 12 Aralık hazırlıkları yapılırken, Vali Mustafa Büyük katıldığı yerel Kanal A TV’deki programda, bir soru üzerine, “İzin vermeyeceğiz” dedi.

Adana Valiliği gerekçe olarak cadde trafiğinin kapatılması ve ailelerin de oraya geliyor olmasını gösterdi.

vali

 

Aynı Vali geçen sene festivale izin vermişti

İki yıldır Adana Valisi olan Mustafa Büyük, geçen yılki ‘Rakı Festivali’ engel olmamış, Adana Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları katılımcıları ziyaret etmişti.