07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Koltuk Krizi
Koltuk Krizi

Koltuk Krizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri arasında Türkmenistan’da yapılan ikili görüşme koltuk krizine neden oldu. İran Medyası İran’ın aşağılandığını iddia ederken, İranlı bir yetkili “misilleme yapabiliriz” dedi..

Cumartesi günü Türkmenistanda bir araya gelen ikili Tarafsızlık konferansında baş başa görüştü. 20 dakika süren o görüşmede ortaya çıkan bir görüntü krizin kıvılcımı oldu. Görüşme sırasında Erdoğan’ın farklı bir koltuğa oturduğu ve İran bayrağının konulmadığı ortaya çıktı.

İran Medyası: İran aşağılandı

İran’daki bazı medya kurumları, söz konusu görüşmede sadece Türk bayrağı konulup İran bayrağının konulmaması, Erdoğan ve Cihangiri’nin oturduğu sandalyelerin farklılığı ve Erdoğan’ın oturuş biçimine dikkat çekerek İran’ın aşağılandığını iddia etti.

İranlı Yetkili: Misillemede bulunabiliriz

Eleştirilen artması üzerine, yarı resmi ajans İSNA, adını açıklamadığı bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, İran’ın aşağılandığı yorumlarının reddedildiğini, ancak yine de Tahran’ın misilleme yapabileceği vurgulandı.
Yapılan savunmada, Erdoğan ve Cihangiri arasındaki siyasi konumun denk olmaması nedeniyle, görüşmede İran bayrağının yer almamasının diplomatik teamüllere aykırı olmadığı ifade edildi.

Erdoğan’a Medya Dersi