07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kaldırım Binaya Tecavüz Etmiş”
“Kaldırım Binaya Tecavüz Etmiş”

“Kaldırım Binaya Tecavüz Etmiş”

İstanbul Çekmeköy’de bir zabıta memuru 7 katlı bina yaptırdı. Ancak yoldaki kaldırım inşaatın içinde kaldı. Şikayetçi olan mahalle sakinleri belediyeden akıl almaz bir cevap aldı. Belediye kaldırmın arsaya tecavüz ettiğini açıkladı.

Çekmeköy Belediyesi’nde zabıta memuru olarak çalışan Y.U, Aydınlar Mahallesi’nde  köşe başı arsasına inşaat başlattı. 7 katlı binanın karkasını bitirdi de.

Kaldırım binanın içinde kaldı

Ancak tuhaf giden bir şeyler vardı. Binanın önündeki kaldırım yok olmuştu. Kaldırımın binanın içine dahil edildiğini gören vatandaşlar belediyeye şikayet etti.

Belediye: Kaldırım arsaya tecavüz etmiş

Şikayet üzerine Çekmeköy belediyesi yazılı bir açıklama yaptı.Belediye, kaldırımın zabıta memurunun arsasına tecavüz ettiğini öne sürdü. İşte o açıklama;

“Samanyolu Sokak kısmında yapılan duvarında Parsel sınırında yapıldığı, bu sokak üzerinde yeni bir inşaat olmadığı ve yapılan yol ile kaldırımın eski olduğu yapılan son uygulama ile kaldırımın ilgili parsele tecavüzlü olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple parsel sınırlarını çevreleyen duvarın değil, burada kaldırımın parsele tecavüzlü olduğu tespit edilmiştir. Yeni yapılaşmalar oldukça Samanyolu Sokak’taki 7 metrelik yol, plana uygun şekilde yapılacaktır.”