07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’ın Kulüp Başkanı
Erdoğan’ın Kulüp Başkanı

Erdoğan’ın Kulüp Başkanı

Hakemleri 4 saat rehin almaya kadar giden Trabzon’daki olayların baş aktörü Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. İşte Hacıosmanoğlu’nun skandal açıklamasının ayrıntıları.

Tehdit Etti

Hakemlerin 4 saatlik rehin alınması bu sözlerle başladı;

“Bu şehrin kaderiyle oynamak kimsenin hakkı değil. Federasyon Başkanı’nı arıyorum cevap vermiyor. Kuddusi Müftüoğlu’nu arıyorum cevap vermiyor. O hakemi bakalım oradan kim çıkartacak?”

“Böyle bir Allah’sızlık olmaz ki ya! Bundan sonra neler olacağını Türkiye Cumhuriyeti görecek. Millet polis arabalarını yaktı, statları yaktı. Biz masum duruyoruz diye önüne gelen tokatı gidecek ha? Dünya’nın önemli insanlarının yetiştiği bir şehir burası. Bu akşam milat olacak. Herkes görecek. Trabzonspor sevdalılar müsterih olsun, daha bizim çekeceğimiz bir şey kalmadı. Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez. Yıllar önce tövbe edip bıraktığım mesleğim vardı, sanırım o günlere geri dönmem gerekiyor”

Aracı Erdoğan

Hacıosmanoğlu’nun tehditlerinden sonra kulüp yöneticileri hakem odasının kapısını tuttu. Sonra devreye Tayyip Erdoğan girdi.

“Yöneticilerime, ‘Trabzon’un misafirperverliğini gösterin, çayını, kahvesini yemeğini ısmarlayın, sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak’ dedim. Devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna bakmadım. Benim de saygı duyduğum, gönül bağım olan, onun için şahsım olarak yapamayacağım hiçbir şey yok, bunu defalarca söyledim; o değerli insanın beni aradıktan sonra, ‘hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak’ sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonlu’ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine izin verdik.”

Kadınlara büyük hakaret

Hacıosmanoğlu konuşmasının suç olduğunu bildiğini söylüyor. Buna rağmen tehdit ediyor;

“Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Allah bir gün ömür bile verdiyse onu da adam gibi yaşayıp adam gibi öleceğim. Trabzonspor için çektiğim 9 ay 15 gün ceza bana bir zuldü. Ama ben Trabzonspor için kapalı ceza yatmaya da razıyım. Bu işin sonu o noktaya doğru gidiyor. Konuştuklarımın hepsinin suç olduğunu biliyorum. Onların karşılığında yatmasını da biliyorum. Ama benim ailem, onurlu ve köklü bir aile. Bana önce adamlığı, adam gibi yaşamayı ve adam gibi ölmeyi öğrettiler. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım. Sonucunda ölüm de varsa bir gün yaşarım, ertesi gün ölürüm.”