07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Demirtaş: Asıl Siz Ülkeye Ve Millete İhanet Ettiniz
Demirtaş: Asıl Siz Ülkeye Ve Millete İhanet Ettiniz

Demirtaş: Asıl Siz Ülkeye Ve Millete İhanet Ettiniz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya dönüşü Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı. AKP ve Erdoğan’ın “hain” suçlamasına çok sert cevap verdi. Demirtaş, uçak krizi nedeniyle mağdur olanlan öğrenci, işçi ve işverenlerin kendilerine başvurabileceğini söyledi.

İşte Demirtaş’ın konuşmasından satır başları ;

İlkeli ve dik durun

“Rusya tekrarlarsa yeniden vururuz’ demişler, hemen akabinde ‘Rus uçağı olduğunu bilseydik bunu yapmazdık’ dediler. Bir müddet sonra da bütün suçu günahı pilotun üzerine atmayı tercih ettiler.Paris’teki konferansta koridor koridor Putin veya Lavrov ile karşılaşıp en azından bir görüntü verebilmek için çırpındılar. Halen Dışişleri Bakanı ya da Cumhurbaşkanı, Rusya ile temas kurabilmek için, telefon görüşmesi yapabilmek için çırpınıyor.

Bu olayın bize tek bir faydası varsa ben özür dileyeceğim

“Madem bu kadar doğru bir iş yaptınız, madem bunun arkasındasınız, o zaman ilkeli ve dik durun. Çünkü yaptıkları hatanın farkındalar. Rusya’nın uçağının düşürülmesinin Türkiye’ye tek bir tane faydasını söylesinler, ben özür dileyeceğim.”

Rusya krizinden mağdur öğrenci, işçi ve işveren bize başvurabilir

Gittik görüştük. Buradan tekrar ediyorum; mağdur olmuş öğrenci arkadaşlarımız, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan herhangi bir işveren ya da işçi, bize başvurabilir. Elimizden geleni yapacağız, yapmaya devam edeceğiz.

Ülkeye ve millete ihanet ettiler

Böyle hamasetle, ‘ülkeye – millete ihanet ettiler’ teraneleriyle kendi hatalarını örtemezler. Çaldığınız, çırptığınız bu ülkeye kötülüğün haddi hesabı yok. Şimdi bunları örtmek için yutacakları büyük lafları ederek bizim üzerimizden kendi hatalarını kapatmaya çalışıyorlar. Sayın Davutoğlu’na şunu hatırlatmak istiyorum; yarın bir gün yutacağın lafları söyleme! Bak İsrail ile ilgili ne diyordunuz? Hangi noktaya geldi. Rusya ile de öyle olabilir.