07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Sorular Yanıt Bekliyor
Bu Sorular Yanıt Bekliyor

Bu Sorular Yanıt Bekliyor

‘Ankara Katliamı’nın en kilit ismi Halil İbrahim Durgun neden sağ yakalanmadı? Bu soru kafa kurcamalaya devam ediyor.. Soru bunla da bitmiyor olayı karanlıkta bırakan başka sorular da var. İşte  Ankara Katliamı‘nın sırlarını ortaya çıkaracak en önemli kişi olan Halil İbrahim Durgun’un ölümüne ilişkin 8 önemli soru;

– Gaziantep yerel medyası polisin operasyon yaparken evde kalanın Halil İbrahim Durgun olduğunu bildiğini yazıyor. Valiliğin ilk yazılı açıklamasında operasyon yapılan evde bulunan kişinin kim olduğuna dair bilgi verilmedi. Dün yapılan ilk açıklamada “14 Kasım 2015 Cumartesi günü akşam saatlerinde Şehitkamil İlçemiz Beylerbeyi Mahallesi’nde yapılan operasyonda; DEAŞ (IŞİD) terör örgütünün ülkemize yönelik faaliyetlerinin önlenmesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince bundan önce yapılan operasyonel çalışmalarda firari durumda bulunan 2 şahıs yakalanmıştır. Şahıslarla irtibatlı olan hücre evlerine düzenlenen operasyon sırasında önce ikamette bulunan DAEŞ (IŞİD) militanı tarafından güvenlik görevlilerimize ateşli silahla saldırıda bulunulmuş olup, yapılan saldırıya anında karşılık verilmiştir. Bu esnada hücre evindeki canlı bombanın kendini patlatması sonucu 5 polis memurumuz yaralanmıştır”  Polis eve baskın yaparken Halil İbrahim Durgun olduğunu neden gizledi?

-Bugün Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya hastanede yaralı polisleri ziyaret etti. Vali Yerlikaya parçalanan canlı bombanın Halil İbrahim Durgun olduğunun parmak izi eşleştirmesinden  belirlendiğini, ancak yine de DNA testi yapılacağını söyledi. Ve bir başka önemli şey söylüyor Vali; “Dün akşam saat 22.00 sıralarında daha önceden aranan 2 firari terör örgütü mensubunu aldıktan sonra bir adres tespit ediyoruz. O adres üzerinde emniyet teşkilatımız eve girmeye çalışırken içeriden ateş ediliyor. Bizim ekiplerimiz ateşe karşılık veriyor, kapıyı kırıyorlar. İçeri girdikten sonra içerideki terör örgütü mensubu kendini imha ediyor, patlatıyor.” Valinin 2 firari terör örgütü dediği kişi Durgun’un hücresinden iki kişi. Bu kişiler konuşturulup adres tesbiti yapıldığına göre içeride olan kişinin Durgun olduğu biliniyor. Buna rağmen operasyonda canlı yakalama özeni neden gösterilmiyor? Ya da akla şu soru geliyor. Kendini patlatan kişi Halil İbrahim Durgun değil mi?

– Antep yerel medyası “polisin Halil İbrahim Durgun’a ulaşmaya yönelik çalışması sürerken, 30 Ekim’de Çetinkaya Mağazası önünde eylem hazırlığındaki IŞİD militanı 2 teröristi takibe aldı. Ancak, takibi anlayan ve polislere el bombası atarak kaçmaya çalışan teröristler yakalandı” diye yazdı.  30 Ekimden beri takipte olduğu belli iken neden operasyon dün yapıldı?

-Gaziantep yerel medyasında “Polisin Ankara saldırısıyla ilişkili olduğu belirlenen kişilere yönelik düzenlediği operasyonda 2’si firari durumda olan 9 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin sorgulamasında polis, aranan Halil İbrahim Durgun’un da izine ulaştı. Polis araştırmasında her yerde arandığı için Suriye’ye kaçmış olabileceği tahmin edilen Halil İbrahim Durgun’un kentte olduğu ve ‘canlı bomba’ olarak eylem hazırlığı yaptığını saptadı” bilgileri yer aldı. Halil İbrahim Durgun’a ulaşıldığına göre konuşmasından mı korkuldu?

-Operasyon yapılan evde 5 polis yaralanırken evde bulunan 3 çocuk ve 2 kadın nasıl hiç yara almadan kurtuldu. Polisler çöken balkondan düşen enkazdan yaralanıyor.

-Gaziantep Olaymedya internet sitesinde operasyon sırasında 2 kişinin kaçtığı bilgisi var. Eğer bu kadar kapsamlı bir operasyon yapıldıysa bu 2 kişi nasıl kaçtı?

-Halil İbrahim Durgun’un Gaziantep Hücresinin 2. İsmi olduğu açıklanmıştı. Bu kadar önemli konumda olan birisi katliamdan sonra fotoğrafları da yayınlanmasına ve deşifre olmasına rağmen nasıl Antep’te kalabildi? Kimler Halil İbrahim Durgun’u korudu?

-Paris saldırısı ve G-20 öncesi Gaziantepte birden bire operasyonlar oldu. Bu operasyonlar arasında Halil İbrahim Durgun’un susturulması mı perdelenmek istendi?

“Ankara Katliamında 7 Ölümcül Günah” haberi için buraya tıklayın