07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ben IŞİD’im!”
“Ben IŞİD’im!”

“Ben IŞİD’im!”

En az 161 kişinin hayatını kaybettiği Paris’teki 7 ayrı terör  saldırısına ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.İşte adım adım Paris’teki terör saldırıları;

 

-Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa – Almanya maçının oynandığı stadyum yakınında bir lokantada ateş açıldı. Polis yetkilileri, saldırılardan birinin Fransa-Almanya hazırlık maçının oynandığı sıralarda Stad’ın yakınlarında bir barı hedef aldığını söyledi.

-10. bölgedeki Petit Cambodge restoranavbir kişi tarafından Kaleşnikof silahla ateş açıldı.

“Ben IŞİD’im”

-The Eagles Death Metal’in saat 19.30’da başlayan konserinin olduğu salonda yüzlerce kişi rehin alındı.Fransız medyasına göre konser salonunda bulunan teröristlerin üzerinde bomba olduğu ve rehinelerin birer birer öldürüldükleri öğrenildi. Polis Konser salonuna operasyon düzenledi. İki terörist öldürüldü.Ortalık kan gölüne döndü. Salonda 100 kişinin öldüğü bildirildi. Teröristin, “Ben IŞİD’im diye bağırdığı açıklandı.

-Alışveriş merkezi Les Helles’de polisle teröristler arasında silahlı çatışma yaşandı.

10 binlerce taraftar staddan çıkarılmadı

-Paris’te bulunan Stade de France yakınlarında bir barda patlama yaşandı. Fransız Cumhurbaşkanı Hollande’nin patlama anında stadyumdaydı. Hollande, patlamanın ardından korumalar yardımıyla dışarı çıktı. Stadda bulunan 10 binlerce taraftar patlama sesinin ardından panikle sahaya indi. O anlarda televizyonlar canlı yayındaydı.

Fransa’da olağanüstü hal ilan edildi

-Fransa Cumhurbaşkanı François Holande, ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti ve Fransa’nın sınırlarını kapattığı açıklandı.

-Stade de France’ın yakınlarında da üç patlama sesi duyuldu. Fransız Haber Ajansı AFP, stadın yakınlarındaki patlamalardan birinin intihar saldırısı olduğunu duyurdu.
O anlara ait amatör kamera görüntüleri;

“Saldırılar Suriye için”

-CNN TÜRK Fransa muhabiri Arzu Çakır Morin CNN TÜRK canlı yayınına bağlanarak durumla ilgili bilgi verdi. Morin, görgü tanıklarının, saldırganların “Bunu Suriye için yapıyoruz” ve “Allahu ekber” diye bağırdıklarını iddia ettiklerini söyledi.

-Europe 1 radyosuna göre Paris’te bulunan Les Halles Alışveriş Merkezi’nde çatışma çıktı.