07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Al Sana Yüzde 49 Türkiye’si
Al Sana Yüzde 49 Türkiye’si

Al Sana Yüzde 49 Türkiye’si

İstanbul Tophane’de merdivenlerde oturup içki içen gençlere, 50-60 kişilik bir grup, “Recep Tayyip Erdoğan” sloganı atatarak “Burası Türkiye, burada içki içemezsiniz” diyerek saldırdı.

Saldırıya uğrayan grubun içinde yer alan Yasin Irmak yaşananları İleri Haber’den Rıfat Doğan’a anlattı. Yıllardır gidip oturdukları merdivenlerde dün akşam saldırıya uğradıklarını söyleyen Irmak, “Tophane tarafından sesler geliyor. Biz önce bir maç kutlaması ya da asker uğurlaması zannettik. Ama bu grup yukarıya, merdivenlere doğru gelmeye başladı. ‘Recep Tayyip Erdoğan‘ sloganı ve ‘ya Allah bismillah’ şeklinde tekbir atarak geldiler” dedi.

“Gezi’nin piçleri, çapulcular!”

Grubun ısrarla merdivenlerde oturan insanların ortalarına dalmaya çalıştığını söyleyen Irmak saldırının detaylarını şöyle anlattı; “Ellerinde sopalar. Baktılar insanlar kalkmıyor. Bu sefer insanların ortasına maytap atmaya başladılar. Bu maytaplar kiminin kucağına, kafasına ve çantasına geldi.Ondan sonra Gezi’nin p.çleri, çapulcular, s.ktirin gidin’ buradan gibi laflar atmaya başladılar. Ondan sonra daha yukarı Galata Kulesi’nin orada bulunan içkili mekanlarda oturan insanları “kalkın gidin buradan. Artık içemezsiniz burada. Türkiye burası lan!” diye rahatsız etmeye başladılar. Birkaç kişi direnmek istedi, onları da aralarına alıp darp etmeye başladılar.”