07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ABD Elçisi Bile Konuştu, Erdoğan Hala Sessiz
ABD Elçisi Bile Konuştu, Erdoğan Hala Sessiz

ABD Elçisi Bile Konuştu, Erdoğan Hala Sessiz

ABD Ankara Büyükelçisi Leyla zana’nın Kürtçe yemin krizini değerlendirdi.Büyükelçi,” milletvekilleri gelenek ve kurallara uymalıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürtçe yemin krizini değerlendirmesini isteyen gazetecilere  “benden almayın” yanıtını vermişti. 

TBMM 26. Dönem milletvekilleri yemin törenini izleyenler arasında ABD‘nin Ankara Büyükelçisi John Bass da vardı. Bass kendisine ayrılan locadan izlediği TBMM yemin töreni sırasında HDP Milletvekili Leyla Zana‘nın, yemin dışına çıkması konusundaki tartışmaya ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

“Neler yaşandığını çok iyi takip edemedim. Benim Türkçem o kadar iyi değil. Çeviri de tam olarak doğruyu yansıtmadı. Bunu doğrudan duymadığım için birşey söyleyemem. Ancak her parlamentonun kendi iç kuralları vardır. Buna ilişkin yasaları vardır. Tüm parlamentolar, denetim ve denge açısından demokratik sistem içinde kritik kurumlardır. Bu çerçevede de, parlamentoların üyelerinin gelenekler ve kurallara uymalarının önemli olduğunu düşünüyorum.”
“Erdoğan Neden Sessiz Kaldı?” haberi için buraya tıklayın