07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Millet Balık Hafızalı Değil

Bu Millet Balık Hafızalı Değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de özerklik adı altında devlet içinde devlet kurmaya çalışanlar olduğunu söyledi, “Dünyayı başlarına yıkarız, bunun böyle bilinmesi lazım” dedi. Aynı Erdoğan 2013’te eyalet sistemini savunmuş ve tepki gösterenleri tarih bilmemekle suçlamıştı.

Ankara’da Türkiye Anayasa Platformu tarafından düzenlenen “Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte” temalı programda konuşan Erdoğan, “Biz tek millet, tek vatan, tek bayrak derken meseleyi parçalanma edebiyatıyla ele alanlar art niyetlidir, bölücünün başta gidenidir” diye konuştu.

Hiçbir “paralel devlete ve yapıya” izin vermediklerini ve vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

-Nasıl sözde ‘cemaat’ adı altında devlette paralel yapı oluşturmak isteyenlere dünyayı dar ediyorsak, ‘özerklik, öz yönetim’ adı altında devlet içinde devlet kurmaya çalışanların da dünyayı başlarına yıkarız, bunun böyle bilinmesi lazım.

-Bu topraklarda milli ve yerli olan kim varsa, hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır. Milletin karşısında kim varsa onunla mücadele etmek de bizim namus meselemizdir. Bu millet sahipsiz değil, bu devlet köksüz değil. Bu millet balık hafızalı değil.”

Aynı Tayyip Erdoğan 30 Mart 2013’te CNN Türk yayınında “Eyalet sistemi tarihimizde vardır” demiş ve Türkiye’nin eyalet sisteminden korkmaması gerektiğini söylemişti

İşte o yayındaki sözleri ;