07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Anonymous Söylediğini Yaptı
Anonymous Söylediğini Yaptı

Anonymous Söylediğini Yaptı

IŞİD’E destek verdiği iddiaları nedeniyle Türk hükümetini hedef alan dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous siber saldırılarına devam ediyor. Son olarak Türkiye’deki bankalar, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere çok geniş kapsamlı bir siber saldırı düzenledi.

Anonymous’un Türkiye’yi hedef alan siber saldırıları sonucu kamu kurum ve kuruluşları, bankalar ve bu web sitelerine ait mobil uygulamalar etkilendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın sistemleri de çöktü.

Anonymous saldırıları önceden haber vermişti

Anonymous grubu YouTube’dan bu saldırıları yapacağını belirtmişti. Türkiye’nin DNS’lerine, bankaların web sitelerine, kamu kurum veya kuruluşlara ait web sitelerine ve mobil uygulamalara saldırılara devam edeceğini duyurmuştu.

 Hackleme değil DDoS saldırısı

DDoS saldırı, bir web sitesini ele geçirmek için yapılmış bir saldırı değildir. Bu genelde zombi haline getirilmiş bilgisayarlarla aynı anda bir web sitesine veya uygulamaya giriş yapmakla yapılır. Anlık yoğunluğu taşıyamayan bu web sitesi veya uygulama kısa süreli de olsa hizmet veremeyecek duruma gelmiş olur.