07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 45 Bin Dolar İçin Ölümü Bekliyor
45 Bin Dolar İçin Ölümü Bekliyor

45 Bin Dolar İçin Ölümü Bekliyor

Doktorların 2 yıl ömür biçtiği nadir görülen SMA1 hastası olan 4 yaşındaki Muhammet Emir Çelik için evde yoğun bakım ünitesi oluşturuldu. Emir’in yaşaması, Almanya’daki geliştirilen 45 bin dolarlık aşıya bağlı.

Muhammet Emir Çelik henüz 4 yaşında… Bursa’da yaşıyor… Daha 20 günlükken göğüs hırıltısı nedeniyle hastaneye götürüldü ama doktorlar teşhis koyamadı. Küçük Emir yoğun bakım ünitesine bağlandı. 3 ay süren tedavi ve araştırma sonunda, kas hastalığı olarak bilinen ve vücudun hiçbir şekilde hareket edemediği SMA1 hastalığı teşhisi konuldu. Yemek bile yiyemeyen küçücük bedeninde delikler açıldı.Yemek yiyebilmesi için midesini, nefes alması ve boğulmaması için boğazını deldiler.Hastanede yapılacak bir şey kalmayınca da taburcu edildi.

muhammed1

Emir o günden sonra yaşam destek ünitesiyle yaşamak zorunda kaldı. Yatak odası adeta yoğun bakım servisine dönüştürüldü. Doktorlar en fazla 2 yıl yaşar dediler. İnşaat işçisi baba Gökhan Çelik pes etmedi. Gezmediği kurum kalmadı. Ama iki göz gecekondularına elektrik ve su alamadı. Hayırsever bir işadamı çatıya güneş paneli koydurarak elektrik sorununu çözdü.

Tam 4 yıldır oğlunun hayatta kalabilmesi için uğraşan baba için Almanya’da bir umut ışığı belirdi.Üretilen bir aşı Emir’in sağlığına kavuşması demekti… Ama yokluk, babanın belini bir kez daha büktü. Aşının değeri 45 bin liraydı. Şimdi baba Gökhan çelik biricik yavrusunun hayata tutunabilmesi için devletin duruma el koymasını bekliyor.. Ya da hayırsever bir işadamından yardım eli uzatılmasını…