07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yargı Rezaletinde Son Perde
Yargı Rezaletinde Son Perde

Yargı Rezaletinde Son Perde

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek Helin Palandöken’in duruşmasına katil Mustafa Yetgin yerine başka bir sanık getirildi.

Yargı Rezaletinde Son Perde

Pendik’te lise öğrencisi Helin Palandöken’in silahla öldürülmesine ilişkin görülen ilk duruşmada büyük bir skandala imza atıldı. Helin Palandöken’in duruşmasına katil Mustafa Yetgin yerine, ‘Mustafa Yetkin’ adında başka bir sanık getirildi.

AYNI KOĞUŞTA KALAN FARKLI BİR SANIK

Pendik’te lise öğrencisi 17 yaşındaki Helin Palandöken’in öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşmasına sanık Mustafa Yetgin yerine gasp suçundan tutuklu bulunan Mustafa Yetkin getirildi.

Helin Palandöken’in öldüğü Cemil Yıldız (17) ve Deniz Morsümbül’ü (18) yaralandığı saldırıyla ilgili ilk duruşma bugün görüldü. Kartal’daki Anadolu Adliye Sarayı’nda bulunan Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Mustafa Yetgin (21)’in getirilmesi beklenirken, aynı cezaevinde gasp suçundan tutuklu bulunan Mustafa Yetkin’in getirildiği ortaya çıktı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Katil zanlısı Mustafa Yetgin’in yerine Mustafa Yetkin isimli başka bir tutuklunun getirilmesi nedeniyle duruşma başlamadı. Yanlış sanığın getirildiği kimlik tespitini sırasında ortaya çıktı. Mahkeme heyeti durumu tutanakla zabta geçirdi. Yanlış getirilen sanık ve duruşmaya katılanlar dışarı çıkarıldı. Mahkeme, duruşmayı 14 Mart 2018 tarihine erteledi.

39.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Mustafa Yetgin hakkında, “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Kasten silahla yaralama”, “İşyerinde silahla yağma”, “Ölümle tehdit”, “Genel güvenliği silahla kasten tehlikeye sokma” suçlarından da 21 yıl 6 aydan 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Skandalı, duruşmayı takip eden CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm Twitter hesabından duyurdu.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

PENDİK’TE lise öğrencisi Helin Palandöken’in silahla öldürülmesine ilişkin görülen ilk duruşma öncesi Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı önünde protesto eylemi düzenlendi.

“Kadın Meclisleri” üyelerince, adliyenin C Blok önünde yapılan açıklamaya yaklaşık 100 kişi katıldı. Grubun arasında, ölen lise öğrencisi Palandöken’in babası Nihat Palandöken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da yer aldı. Baba Palandöken, “Bizim acımız son olsun. Katil en ağır cezaya çarptırılısın. Bunu herkes istiyor. Mahkemede çıkacak kararın tüm ülke insanlığına örnek olmasını istiyoruz” dedi.

Bireysel silahlanma ve erkek şiddetine kurban verdikleri Helin Palandöken için burada olduklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi de, lise öğrencisi Palandöken’in bu şiddete maruz kalan tek mağdur kadın olmadığını hatırlattı. İlgezdi, “Daha katili ceza almadan en az o günden bugüne 100 kadınımızı daha kurban verdik. Biz bunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tanal da yaptığı açıklama, “Kadına yönelik şiddete karşı dik durmak, mücadele etmek her insanın, her adalet arayışçısının görevidir. Kadına karşı şiddete dur demek için yaşamı savunmalıyız. Medeni Kanunumuzun kabul edilişinin yıl dönümü olması sebebiyle iktidara sesleniyorum; kadınlara yönelik şiddetten dolayı meclise vermiş olduğumuz kanun teklifinde, hiçbir indirimden yararlanmasın bu caniler. Bunu bir an önce yasalaştıralım. Kadın cinayetlerini durduralım. Helin’e adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.

Grup yapılan açıklamaların ardından duruşmanın yapılacağı Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna geçti.