07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Suriye’de Kimyasal Gerilimi… Askeri Havaalanına Füze Saldırısı
Suriye’de Kimyasal Gerilimi… Askeri Havaalanına Füze Saldırısı

Suriye’de Kimyasal Gerilimi… Askeri Havaalanına Füze Saldırısı

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Doğu Guta’nın Duma bölgesine düzenlediği hava saldırılarında zehirli klorin gazı kullanıldığını iddia etti. Kesin rakam bilinmiyor ama ajanslar ölenlerin “onlarca” olduğunu belirtiyor.

Suriye’de Kimyasal Gerilimi… Askeri Havaalanına Füze Saldırısı

İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana kimyasal saldırı tartışmalarının sürekli gündemde olduğu Suriye’de dün bir kez daha yasaklı maddelerin kullanıldığı iddia edildi. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SİHG) ve Rusya’nın cihatçı örgütlerle ilişkili olduğu çıkışlarının merkezindeki yardım örgütü Beyaz Bereliler, Doğu Guta’da Ceyş ül İslam kontrolündeki Duma’ya Suriye ordusunun düzenlediği hava saldırılarında klorin gazı kullanıldığını savundu. Bağımsız gözlemcilerin henüz teyit etmediği iddiaları Suriye ve Rusya kesin bir dille redderken, Washington’dan Şam ve müttefiklerine ağır suçlamalar geldi.,

Rusya’da kırmızı alarm! ABD müdahale ederse vuracaklar

NTV’nin haberine göre Suriye’de bulunan Rus füze savunma S-400 sistemi aktive edildi. İki motorlu yüksek irtifa önleme uçağı olan MIG-31’ler de 24 saat devriye geziyor. Esad rejiminin ABD füzelerin menzilinde 20 kritik bölge ve üssü olduğuna dikkat çekiliyor.

Üslerin bazılarında Rus askeri varlığının bulunduğu da gelen bilgiler arasında. ABD’nin Rus askerlerinin olmadığı bölgeleri hedef alabileceği belirtiliyor. Suriye içindeki Rus askeri varlığı olan tüm üslerde kırmızı alarm verilmiş durumda. Olası bir ABD müdahalesine karşı ABD donanmasına ait gemi ve uçaklara karşı ateş açılacağı ileri sürülüyor.

ABD’nin olası Esad askeri noktalarını Akdeniz’deki gemilerinden vurabileceği tahmin ediliyor. ABD’nin bu hareketle hem Rusya hem İran’a da bir cevap vermek istediği yorumları dikkat çekiyor.

SANA: Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirildi

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin merkezindeki Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. SANA “Tayfur havaalanını birden fazla füze vurdu” ifadelerini kullandı. Habere göre saldırıda, birden fazla kişi yaralandı ya da hayatını kaybetti. Suriye televizyonu da, Humus’taki Tayfur askeri havaalanı yakınlarında yüksek seste patlamaların duyulduğunu bildirdi.