07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Seni Başkan Yapacağız!”
“Seni Başkan Yapacağız!”

“Seni Başkan Yapacağız!”

Trans Güzellik Kraliçesi Çağla Akalın, erken seçim tarihinin açıklanmasının ardından oyunu kime vereceğini söyledi.

“Seni Başkan Yapacağız!”

Kendisini “Ak Trans” olarak tanımlayan Çağla Akalın, yaptığı yazılı açıklamasında, “Önce’den İstiklal Caddesi’nde yürürken polis çevirip bizi ara sokaklara kovalardı. ‘Sizin yeriniz burası ib..ler’ deyip aşağılardı. Sabahlara kadar kulüplere baskın yapıp keyfi uygulamalar ile kimlik isimlerimizi açık açık okur bizleri rencide ederlerdi. Yeterince özgürüm yeterince rahatım tek eksiğimiz cinsiyet kimliği ve nefret cinayetleri yasasını yürürlüğe sokmaları” ifadelerini kullandı.

“Oyumu Erdoğan’a vereceğim”

Odatv’de yer alan habere göre, “Partilerin sözde laik demokrat ve özgürlükçü kesimi beni aşağılayıp küfür ve hakaret ederek yine ötekileştirecek ama hayatım boyunca doğrularımdan şaşmadım” diyen Çağla Akalın, oyunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a vereceğini şöyle duyurdu:

“Meral Akşener’e sorduğum sorunun cevabı hala gelmezken, Kemal Kılıçdaroğlu ‘CHP’li bir trans kadın milletvekili olsun’ diye destek vermezken, umudumu hala kaybetmedim. Bizi ve bizleri kurtaracak tek insan Recep Tayyip Erdoğan, işte tamda bu yüzden seni başkan yapacağız.”