07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Saray Sözcüsü’nden Ziyaret İtirafı
Saray Sözcüsü’nden Ziyaret İtirafı

Saray Sözcüsü’nden Ziyaret İtirafı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Akar ile birlikte Abdullah Gül’e yaptıkları ziyarete ilişkin ilk kez konuştu. Gül’e AKP genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gittiklerini itiraf eden Kalın, “Şahsi inisiyatifimizle görüşlerimizi açıkladık” dedi. Ziyarette Gül’e Cumhurbaşkanlığı’na aday olup olmayacağını sorduklarını açıklayan Kalın, “Onunla ilgili konuşmaları etraflı bir şekilde değerlendirdik. Netice itibarıyla da Sayın Abdullah Gül aday olmayacağını açıkladı. Konu kapandı gitti” diye konuştu.

Saray Sözcüsü’nden Ziyaret İtirafı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın , muhalefet blokunun adayı olarak gündeme geldikten sonra aday olmayacağını açıklayan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yaptığı ziyarete ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gittiklerini belirten Kalın, Gül’e, “Sizinle ilgili aday olacak, konuşuluyor. Bizzat sizden duymak istedik. Böyle bir şey var mı yok mu diye” sorusunu yönelttiklerini aktardı.

Habertürk TV’de Açık ve Net programına katılan Kalın, “Bu ziyaret tamamen Hulusi Akar Paşanın ve benim, Sayın Abdullah Gül ile olan şahsi hukukumuza binayen yapılmış bir ziyaret. Hulusi Paşanın Abdullah Gül ile 40 yıla varan dostluğu var. Benim de yaklaşık 15 yıldır Sayın Gül ile bir tanışıklığım var” dedi.

Kalın, şöyle devam etti: “Bunun dışında, ‘Gittiler, ultimatom verdiler, bir tür darbeydi’ gibi siyasi istismar konusu yapılan meselelerin hiçbirinin gerçekle ilgisi yok. Sayın Gül de çıkıp bu yüzden ‘bu bir nezaket ziyaretiydi’ dedi. Biz Sayın Gül’e gittik görüşlerimizi açıkladık. Tamamen kendi şahsi insiyatifimizle görüşlerimizi açıkladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gittik ama onun talebi üzerine değil. Gündemdeki konuyu konuştuk. ‘Sizinle ilgili aday olacak, böyle bir hazırlık olacak gibi şeyler konuşuluyor. Biz bizzat sizden duymak istedik. Böyle bir şey var mı yok mu diye’ sorduk. Onunla ilgili konuşmaları etraflı bir şekilde değerlendirdik. Netice itibarıylada Sayın Gül aday olmayacağını da açıkladı. Konu kapandı gitti.”