07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İYİ Parti 24 Haziran’daki seçimlere katılabilecek mi?
İYİ Parti 24 Haziran’daki seçimlere katılabilecek mi?

İYİ Parti 24 Haziran’daki seçimlere katılabilecek mi?

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 24 Haziran 2018’de yapılacağını açıklaması üzerine “İYİ Parti seçime girebilecek mi?” sorusu gündeme geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı “26 Ağustos tarihinde erken seçim yapılsın” çağrısının ardından bugün Bahçeli ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran tarahinde yapılacağını açıkladı.

İYİ Parti 24 Haziran’daki seçimlere katılabilecek mi?

26 Ağustos tarihinde yapılacak bir erke nseçim durumunda seçime girmeleri önünde bir engel olmadığını belirten İyi Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, dün yaptığı açıklamada, İyi Parti’nin Siyasi Partiler Kanunu uyarınca seçimlere katılabilmek için tüm yasal gerekliliği 28 Aralık 2017 tarihinde tamamladığını söylemişti.Ancak açıklanan seçim takvimi ile birlikte İYİ Parti’nin kendi adıyla seçime girip giremeyeceği yeni bir tartışma konusu oldu.

TÜRKKAN: ENGEL YOK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan ise cumhuriyet.com.tr’ye yaptığı açıkladma “10 Haziran sonrasında olacak hiç bir tarih İYİ Parti’nin seçime girmesine engel olamaz. Buna rağmen engel çıkartılırsa bunun adı seçim değil başka bir şeydir.” dedi.

MERAL AKŞENER: HERKES AYAĞINI DENK ALSIN. 100 BİN İMZA İLE ADAYIM

İyi Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener: “Abiler korktu. Ben bu abilerin korktuğunu biliyordum ama bu kadar korktuklarını düşünmüyordum. Korkunun ecele faydası yok, 24 Haziran’da iktidara geleceğiz.” dedi.

İYİ Parti’nin diğer partilerden daha fazla seçime hazır olduğunu söyleyen Akşener “Seçimlere girebilecek” dedi. Akşener ”An itibarıyla seçim çalışmalarına başlıyoruz. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım 100 bin imza ile aday olacağım. Herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecek ve alacak” dedi.