07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Damat Marifetli Çıktı… Her Alanda Başarılı (!)
Damat Marifetli Çıktı… Her Alanda Başarılı (!)

Damat Marifetli Çıktı… Her Alanda Başarılı (!)

İki yıl önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeğeni ile evlenen ve kurduğu şirket bu tarihten sonra bir yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile kamu kurumlarından 3.6 milyon TL tutarında 10 ihale alan Abdulkadir Karagöz’ün “eğitim alanında” da aktif rol oynadığı ortaya çıktı

Damat Marifetli Çıktı… Her Alanda Başarılı (!)

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, iki yıl önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeğeni ile evlenen ve kurduğu şirket bu tarihten sonra bir yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile kamu kurumlarından 3.6 milyon TL tutarında 10 ihale alan Abdulkadir Karagöz’ün “eğitim alanında” da aktif rol oynadığı ortaya çıktı. Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in kurduğu İbn Haldun Vakıf Üniversitesi ile Malezya’nın önde gelen iş adamlarından Seyyid Mukhtar El Buhari’nin kurduğu Uluslararası El Buhari Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti’nde Karagöz de yer alıyor.

Ticaret dehası

2016 yılının başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeğeni ile evlenen Abdulkadir Karagöz 2014 yılında AKP Gençlik Kolları Başkanı’yla Mental Danışmanlık danışmanlık şirketini kurmuştu. Karagöz nikahın ardından yaklaşık bir yıl içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketleri ile bazı kamu şirketlerinden toplam 10 ihale aldığını dün kamuoyuna duyurmuştuk. İhalelerin bedeli 3 milyon 600 bin TL’yi buluyordu. Damadın şirketinin bir çok ihaleye tek firma olarak katılması ise dikkat çekiyordu. 2017 yılının sonunda 500 bin TL’lik şirket sermayesinin tek sahibi ise Karagöz olmuştu. 2016 yılına kadar AKP İstanbul Gençlik Kolları’nda siyaset yapan Karagöz de tıpkı diğer AKP’liler gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ’yle mücadelede milat olarak kabul ettiği 17 Aralık 2013 tarihinden önce Fethullah Gülen’e övgüler düzmüştü. Karagöz 2012 yılında sosyal medya hesabından paylaştığı tweetinde “Fethullah Gülen’in başbakanımıza geçmiş olsun mesajını iyi okumak lazım. Fitneye pabuç bırakmayacak kadar derdi sevdası büyük insanımız var” ifadesini kullanmıştı. Tıpkı diğer AKP’liler gibi cemaat tarafından “kandırılan” Karagöz’ün 2014 yılında kurduğu danışmanlık şirketi 2016 yılında kamu şirketlerine ‘danışmanlık’ hizmeti vermeye başlamıştı.

Malezya kardeşliği…

Karagöz’ün ticaret dışında eğitim alanınında da etkili bir isim olduğu attığı ortaya çıktı. 2016 yılının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeniyle evlenen Karagöz, 2017 yılında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la eğitim alanında önemli icraatlarda bulunur. Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in kurduğu İbn Haldun Vakıf Üniversitesi ile Malezya’nın önde gelen iş adamlarından Seyyid Mukhtar El Buhari’nin kurduğu Uluslararası El Buhari Üniversitesi arasında işbirliği protokolü Mayıs 2017’de imzalanır. İşbirliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Seyyid Mukhtar’a Erdoğan’ın TÜRGEV’i önermesiyle gerçekleşir. Atılan imzalarla 2018 yılıyla birlikte iki üniversite karşılıklı eğitim, öğretim ve müfredat konularında işbirliği sağlanması kararlaştırılır. Üniversiteler arası işbirliği protokolü imza törenine TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın yanı sıra katılan isimlerden birisi de Buhari Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Abdulkadir Karagöz’dür.

TÜRGEV’in peşinden

Karagöz halen El Buhari Vakfı’nın da Yönetim Kurulu Üyesi. Törenin ardından Malezyalı milyarder 200 milyon dolara kendi adına kurduğu üniversitenin anahtarını Bilal Erdoğan’a teslim eder. Ve Bilal Erdoğan da üniversitenin mütevelli heyetine de girer. Karagöz ve Erdoğan böylece Malezya’da aynı üniversitenin mütevelli heyetinde yer alan isimler olur. Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olan Bilal Erdoğan üniversiteler arası işbirliğine lisesini de katar. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin müdürünü de Malezya’ya götüren Bilal Erdoğan, Malezya Uluslararası El-Buhari Vakfı Lisesiyle “kardeş okul” anlaşmasını pekiştirilir. Tam bu esnada da iki lise arasındaki işbirliğinin bir ürünü olarak,Kartal’daki İHL’den 25 kişilik öğrenci grubu El- Buhari kampüsünde eğitim alır.

Malezya’da işbirliğine giden İbn Haldun Üniversitesi için İstanbul’da milyarlarca liralık araziler TÜRGEV’e tahsis edilmişti. Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığına seçilen Mevlüt Uysal da Başakşehir Belediye Başkanlığı döneminde üniversite için TÜRGEV’e arazi tahsisinde bulunmuştu. Uysal, Bilal Erdoğan’la birlikte TÜRGEV’in Yönetim Kurulu Üyeleri’nden biri…