07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Ay Önce “ABD ile Birlikte Kurduk” dediği ÖSO’yu Milli İlan Etti
Bir Ay Önce “ABD ile Birlikte Kurduk” dediği ÖSO’yu Milli İlan Etti

Bir Ay Önce “ABD ile Birlikte Kurduk” dediği ÖSO’yu Milli İlan Etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) yönelik eleştirilerine sert tepki göstererek, “Özgür Suriye Ordusu terör örgütü değil, kendi vatanlarını savunan İçinde her merşepten insan bulunan milli bir yapıdır. ÖSO kendi vatanlarını kurtarmak için bir araya gelip organize olmuş tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki gibi bir sivil oluşumdur” dedi.

Bir Ay Önce “ABD ile Birlikte Kurduk” dediği ÖSO’yu Milli İlan Etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasına başladığı esnada AKP’li gençler “Reis bizi Afrin’e götür” diye slogan attı. Erdoğan gençlerin sloganına “Kararı verdiğimizde önce ben sonra hep birlikte gideceğiz” diye cevap verdi. PYD bir terör örgütü değildir diyerek PYD’den niçin rahatsız olduğumuzu soruyor. Gaflete bak. Teröristlere yönelik operasyonlarımızı dünyaya sivil katliamı diye sunmak için birbirleriyle yarışıyorlar.

“ÖSO MİLLİ BİR YAPIDIR”

“PYD’ye övgülerler düzen ana muhalefet partisi ÖSO’ya gelince terör örgütü diyor. Özgür Suriye Ordusu terör örgütü değil. kendi vatanlarını savunan İçinde her merşepten insan bulunan milli bir yapıdır. Tamamı Suriyeli kardeşlerimizden oluşan ÖSO’nun Fırat Kalkanı Harekâtında nasıl fedakârca çarpıştığını biliyoruz. ÖSO 614 şehit verdi, 2000’in üzerinde gazisi var. Zeytin Dalı operasyonunda Özgür Suriye Ordusu’nun da şehitleri var. Tolamda 646 teröristi etkisiz hale getirdik. Buseyra Dağı düştü. ÖSO, kendi vatanlarını korumak için bir araya gelip organize olmuş, bizim de desteklediğimiz tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki Kuvay-i Milliye güçleri gibi bir sivil oluşumdur”.

 

Erdoğan bir ay önce ABD’ye seslenmiş;”Biz Özgür Suriye Ordusu’nu, ey Amerika sizinle kurduk ya” demişti

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan 5 aralıK’taki AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada,  “Biz Özgür Suriye Ordusu’nu, ey Amerika sizinle kurduk ya!” diye seslenmişti.

“Kimsenin Türkiye gibi bir ülkeyi ABD iç siyasetindeki çekişmelerin malzemesi haline getirmeye hakkı yoktur. Sırf Türkiye’nin operasyonlarına engel olmak için bu terör gücünü ABD’nin koruması altına alan bir ülkenin biz müttefikliğini nasıl kabul edeceğiz? Rakka operasyonundaki DEAŞ militanlarının sürüleceği yer Mısır’ın Sina çölüdür. Bizi Amerika’da çarmıha germe girişiminde bulunanların burnumuzun dibinde terör devleti kurma girişimini seyredecek değiliz. Biz Özgür Suriye Ordusu’nu, ey Amerika sizinle kurduk ya! DEAŞ’a karşı beraber kurduk. Siz şimdi ÖSO’yu da bir tarafa koyun SDG’yi kurduk deyin. Sakın ha YPG demeyin PKK demeyin. Ne deyin? SDG (Suriye Demokratik Güçleri) deyin.”