07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Zeytinburnu’nda Bina Çöktü
Zeytinburnu’nda Bina Çöktü

Zeytinburnu’nda Bina Çöktü

Zeytinburnu’nda 7 katlı çöktü. Çöken binan daha önce boşaltıldığı öğrenildi. İlk bilgilere göre, olayda 1’i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Rauf Denktaş Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı, 56 daireli bir bina öğle saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Akaryakıt istasyonun yanında bulunan binanın çökmesi bölgede büyük panik yarattı.Kaldırıma doğru çöken binanın enkazı altında kalanlar oldu.Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Olayda 1’i çocuk 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.1993 yılında yapıldığı belirlenen bina, 2015 yılında tahliye edilmişti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın şunları söyledi:

“56 daireli bir bina. Daha önce tahliye edilmişti. Bu bina 1993 yılında yaptırılmış, 1997’da da iskanı alınmış bir bina. Binanın durumuyla ilgili bizlere duyum gelmişti ve araştırma yaptık. Yaklaşık bir yıl önce 2015 24 Aralık tarihinde biz binayı tahliye ettik. Ve o süreç de zaten zor bir süreçti. Tahliye konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamıştık. Ama Allah’tan o sıkıntıları göğüsleyip tahliye etmiştik. yoksa çok büyük sıkıntı yaşardık.Tahliye edilmesinde zorlanmışız. Yıkılıp yeniden yapılması gereken bir binaydı. Muhtemelen daire sahiplerinin kendi aralarında anlaşamamış olması yüzünden yıkılmamış olabilir. Bizim görevimiz tahliye etmektir. Allah’tan boşken çöktü. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı günüydü bugün, burada olayla ilgili duyumu aldık. arkadaşlar olay mahallinde umuyoruz bir can kaybı yoktur.”

Olay yerinden ilk görüntüler

İşte binanın çökme anı;