07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yandaş Kavgasına Erdoğan da Girdi
Yandaş Kavgasına Erdoğan da Girdi

Yandaş Kavgasına Erdoğan da Girdi

Tayyip Erdoğan Hindistan dönüşü uçakta gazetecilerle sohbetinde yandaşlar arasında süren kavgaya da değindi. Erdoğan’ın hedefinde kendini “islamcı” olarak sınıflandıranlar oldu. Erdoğan “Reisciler” den yana tavır aldı.Erdoğan’ın hedefinde, Gülcüler/ Hocacılar ve İslamcılar vardı.

Yandaş Kavgasına Erdoğan da Girdi

Erdoğan’ın o sorulara yanıtı şöyle;

“İbreleri Değişti”

“Bahsettikleriniz arasında, kurucusu olduğum partiyi geçmişte desteklemiş olanlar bulunabilir. Ama onların bu desteklerini daha sonra da aynen sürdürdüklerini düşünmüyorum. Daha sonra ibreleri değişti. Yol arkadaşıysan, gönül arkadaşıysan, pazara kadar değil mezara kadar gidilir. Bunların bir kısmı pazara kadar geldiler, sonra trenden indiler. Hele hele son dönemde, çok çirkin, kabul edemeyeceğimiz yaklaşımlara şahit olduk. Bu bir defa yolda, çizgide istikrarsızlıktır. Sırat-ı müstakim’den sapmadır.”

“Biz tekkeye mürit aramıyoruz”

“İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor’ deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki. Siyasi parti için esas olan, dürüst, ilkeli, vatanını, milletini seven, parti ilkelerine uyacak insan aramaktır. Ama bazıları işi tamamen şirazesinden çıkardı. İşi, kendi belirledikleri çerçevede kalan insanları ‘doğru’, onun dışındakileri de ‘yanlış’ addetme noktasına getirdiler. Onların da böyle bir hakları yok, benim de yok. Kaldı ki ebedi alemin ölçüsü hiçbirimizin elinde değil. Kimse bunu teraziye çıkarmasın. Hele hele çok ağır olacak ama uluhiyet davasına da kimse girmesin…”

Hedefinde Gülcüler/ Hocacılar ve İslamcılar vardı

“Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.”

Erdoğan sözleri ile kimleri nasıl hedef aldı anlamak için “yandaş cephede kim hangi tarafta” haberini okumak gerekiyor