07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Van ve Şırnak’ta PKK Saldırısı: 2 Şehit, 3 Yaralı
Van ve Şırnak’ta PKK Saldırısı: 2 Şehit, 3 Yaralı

Van ve Şırnak’ta PKK Saldırısı: 2 Şehit, 3 Yaralı

Van’ın Gevaş İlçesi’nde iftar saatinde PKK’lılartarafından Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik roketatarlı saldırı düzenlendi. Roket mermelerinden biri Emniyet Müdürlüğü’ne ait binaya isabet ederken, diğeri ise yaklaşık bin kişi için kurulan iftar sofrasının kurulduğu bölgede havada inflak etti.Şırnak’ta ise PKK’lılar üs bölgesine saldırı düzenledi.

Van ve Şırnak’ta PKK Saldırısı: 2 Şehit, 3 Yaralı

Van Gevaş’ta bugün saat saat 19.35 sıralarında, PKK’lıler tarafından Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik roketatarlı saldırı düzenlendi. Roket mermilerinden biri, Emniyet Müdürlüğü binasına isabet etti.

Roket iftar çadırının üzerinde patladı

İkinci roket ise yaklaşık 300 metre mesafede kurulan iftar sofrasında, iftar açmaya hazırlanan, aralarında Kaymakam İshak Çınar, Belediye Başkanı Sinan Hakan, Büyükşehir Belediyesi’nden daire başkanları, STK temsilcileri, kanat önderleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişinin üzerinden geçip, havada infilak etti. Paniğe neden olan patlamalar sırasında iftar sofrasındakiler sağa sola kaçışırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Saldırının ardından olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alıp, ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak, operasyon başlattı. Güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında yer yer çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Şırnak’ta üs bölgesine saldırı: 2  şehit, 3 asker yaralı

Şırnak’ta üs bölgesinde düzenlenen terör saldırısında 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvetleri’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:” 09 Haziran tarihinde Şırnak Merkez Milli Jandarma Tabur Komutanlığı unsurlarınca Namazdağı/Sarıyayla Mevkiinde yürütülmekte olan operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından açılan ilk ateşte iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile iki kahraman güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; tedavileri süren kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”