07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türk Vekile Hapis Cezası
Türk Vekile Hapis Cezası

Türk Vekile Hapis Cezası

Almanya’nın Hamburg kentindeki göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona semtinde “Altona’nın Obama’sı” olarak tanınan Hamburg doğumlu Bülent Çiflik’e (45) sahte evliliğe aracı olmak gerekçesiyle 2,5 yıl hapis cezası verildi.

Türk Vekile Hapis Cezası

Avrupa Postası’nda yer alan habere göre, eski sevgilisi Nicole D. ile yakın arkadaşı Kenan T.’nin oturum alabilmesi için sahte evliliklerine aracı olmakla suçlanan Hamburg eski eyalet milletvekili Bülent Çiftlik’in planı, Yabancılar Dairesi’ndeki bir yetkilinin dikkati sonucu açığa çıkmıştı.

Dava 7 yıldır sürüyordu

Hamburg kamuoyunda “7 yıldır süren yılan hikayesi olarak” bilinen davada, Eyalet Savcılığı 3,5 yıl ceza isterken, tanınmış ceza hukuku savunma avukatı Gabrielle Heinecke ve Florian Melloh ise baraat talep etti. Sahte evliliğe aracılık yaptığı iddiasıyla yargılanan eski eyalet milletvekili ve parti sözcüsü Bülent Çiftlik, (SPD), 28 Haziran 2010 tarihinde St. Georg Yerel Mahkemesi tarafından 12 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı. 2015 yılında hakkında açılan ikinci davaya Hindistan’da yaşadığı trafik kazası dolayısıyla katılamayan Çiftlik’e Hamburg Savcılığı aynı yıl yeniden dava açarak yargılamanın önünü açmış oldu.