07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Tuğrul Türkeş Neden Yargılanmıyor?”
“Tuğrul Türkeş Neden Yargılanmıyor?”

“Tuğrul Türkeş Neden Yargılanmıyor?”

CHP’li Muharrem Erkek, MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti.  “Askeri ve siyasi casusluk iddiasıyla devletin gizli belgelerini açıklamakla suçlanıyor. Bu çok trajikomik bir iddia. Bir haberden kaynaklanan iftira ile karşı karşıyayız” diyen Erkek,  “Tuğrul Türkeş neden yargılanmıyor? diye sordu.
Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ziyaret etti. Maltepe Cezaevi önüne gelen vekiller burada adalet nöbeti tutan partililerle görüştü. Uzun süren ziyaret sonrasında Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek bir açıklama yaptı.

İşte Muharrem Erkek’in o açıklamasından başlıklar,

“Demek ki o silahlar Suriye’de terör örgütlerine gidiyordu”

“Enis Berberoğlu’nun cezalandırılması iktidarın Suriye politikasının ne kadar yanlış olduğunun bir sonucu. Enis Berberoğlu tutuklanıyorsa demek ki o silahlar Suriye’de terör örgütlerine gidiyordu. Bu o anlamı da çıkartır.”

“Tuğrul Türkeş neden yargılanmıyor?”

“Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş neden yargılanmıyor? O da bu silahların Türkmenler’e gitmediğine yemin ederek söylemişti. Burada amaç; Cumhuriyet Halk Partisi’ni cezalandırmaktır. En büyük adalet vicdanlardadır. O yüzden genel başkanımız adalet için toplumla birlikte yürüyor.”

Tuğrul Türkeş MİT TIR’ları için ne demişti?

İşte MİT TIR’ları tartışmaları sırasında dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı şimdilerde ise AKP’li olan Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş’in yaptığı o açıklama;