07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Skandal! Savunmaya Suç Duyurusu Talebi
Skandal! Savunmaya Suç Duyurusu Talebi

Skandal! Savunmaya Suç Duyurusu Talebi

Gazeteciliğin yargılandığı Cumhuriyet gazetesi davasının ilk duruşmasında ara kararıan önce mütaalasını veren Savcı Hacı Hasan Bölükbaşı, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Hakan Kara, Kemal Aydoğdu, Ahmet Şık için tutukluluklar4ının devamını istedi. Savcı mütaalasında skandal bir karara daha imza attı, Ahmet Şık’In savunması için suç duyurusu talebinde bulundu.devamını talep etti.

Skandal! Savunmaya Suç Duyurusu Talebi

Savcı Bölükbaşı, “Ahmet Şık’ın esasa ve savunmaya ilişkin olmayan TC ve yargı organları açısından suç unsuru bulunduran ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına, iddianamede belirlenen ve Twitter sosyal paylaşım sitesi ve Cumuhuriyet.com.tr ’de yayınlanan haberlerin, PKK/KCK terör örgütleri amaçları doğrultusunda terör örgütlerine lojistik destek sağlayan paylaşım ve beyanları, iddianamedeki iddiaları yanıtlamaktan uzak beyanlarda bulunarak iddialarla ilgili esasa ilişkin savunma yapmaktan kaçınması” gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Tutukluluğunun devamına karar verilmesin istenenler:

Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Önder Çelik, Hakan Kara, Ahmet Şık hakkında ayrıca savunması nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edildi.

Adli kontrol ile tahliyesi istenenler:

Bülent Uktu, Güray Öz, Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör

Şartsız tahliyesi istenen:

Turhan Günay

7 kişi için tahliye kararı

Verilen aranın ardından mahkeme kararını verdi. / kişi için tahliye kararı verildi. Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Turhan Günay tahliye edildi. Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Ahmet Şık’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.