07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Cumhuriyet Davasında Ara Karar… Adalet Yine Yarım Kaldı
Cumhuriyet Davasında Ara Karar… Adalet Yine Yarım Kaldı

Cumhuriyet Davasında Ara Karar… Adalet Yine Yarım Kaldı

Fethullahçı Terör Örgütü’ne üyelik suçundan sanık savcı Murat İnam’ın başlattığı soruşturma kapsamında 271 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyetçilerin, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktığı davada ara karar verildi. 11 Cumhuriyet gazetesi çalışanından 7’si için tahliye kararı çıktı. Şık, Sabuncu, Gürsel ve Atalay’ın tutukluluğunun devamın akarar verildi. Karar sonrası Ahmet Şık duruşma salonunda konuştu: Sadece anne babamın elini öpmek için eğildim, bundan sonra da böyle devam edeceğim.

Cumhuriyet Davasında Ara Karar… Adalet Yine Yarım Kaldı

FETÖ’ye üyelik suçundan sanık savcı Murat İnam’ın başlattığı soruşturma kapsamında 271 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktığı davada ara karar verildi. Gazeteciliğin yargılandığı davada karikatürist  çizerimiz Musa Kart,  HakanKara, Önder Çelik, okur temsilcisi Güray Öz, avukat Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör, Kitap eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay tahliye edildi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı AkınAtalay, yayın danışmanı ve yazar Kadri Gürsel ile Ahmet Şık’ın tutukluluklarına devam kararı verildi. Mahkeme tahliye edilen 7 Cumhuriyet gazetesi çalışanı için  yurt dışına çıkış yasağı kararı verdi. Tutuksuz yargılanan Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya hakkındaki adli kontrol kararının ‘yurt dışına çıkamamak’ şeklinde uygulanmasına karar verildi.

Karar sonrası Ahmet Şık konuştu:Sadece anne babamın elini öpmek için eğildim, bundan sonra da böyle devam edeceğim

Ahmet Şık kararın açıklanmasından sonra  tarihi konuşmasında, “Bugün burada çıkan karar diyor ki “Size diz çöktüreceğiz…” Bütün zorbalar, tüm tetikçileriyle bu organize örgütün tüm adamları bilsinler ki, kendi adıma diyorum, buna tüm arkadaşlarımı da dahil ediyorum, ben sadece anne babamın elini öpmek için eğildim, bundan sonra da böyle devam edeceğim.” dedi.

Ahmet Şık’n annesi Fatma Şık: Adalet sarayları başlarına yıkılacak

Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık ise duruşmadan çıktıktan sonra mahkemenin kararına tepki gösterdi. Fatma Şık, şunları söyledi: “Kesinlikle adalet yok adalet satılmış. Burası hukuk devleti olsaydı oğlum içeride olmazdı. Bu ilk değil. Ama dimdik ayaktayım. Gerçekler yerini bulacak. Allah kahretsin. Yaşasın adalet, yaşasın özgürlük. Adalet sarayları başlarına yıkılacak.”