07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Reza Zarrab Hücre Arkadaşına Tecavüzle Suçlanıyor
Reza Zarrab Hücre Arkadaşına Tecavüzle Suçlanıyor

Reza Zarrab Hücre Arkadaşına Tecavüzle Suçlanıyor

ABD’deki kara para aklama ve ambargoyu delme davasında itirafçı olan Reza Zarrab hakkında tecavüz suçlamasıyla dava açıldı. Reza Zarrab hakkında cinsel taciz ve tecavüz davası açan kişinin, Fildişi Sahilleri vatandaşı 61 yaşındaki Faouzi Jaber olduğu ortaya çıktı.

Reza Zarrab Hücre Arkadaşına Tecavüzle Suçlanıyor

New York Times’dan Benjamin Weiser’in haberine göre Zarrab’ın Manhattan Cezaevi’nden eski hücre arkadaşı, Zarrab’a kendisine tecavüzde ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açtı.

Habere göre dava 6 Aralık Çarşamba günü açıldı. Davacının avukatı Alexei Schacht, hapishane tarafından iddia üzerine soruşturma açıldığını ancak yeterli kanıt bulunamadığı için soruşturmanın kapatıldığını söyledi. Davacı tarafa göre tecavüz ve cinsel istismar olayı Kasım 2016 ile Mart 2017 arasında Manhattan Ceza İnfaz Merkezi’nde gerçekleşti.

İşte Zarrab’ın kendisine tecavüz ettiğini iddia eden hücre arkadaşı

Terörist bir gruba silah, uyuşturucu ve maddi destek sağladığı gerekçeleriyle hapiste bulunan Jaber, Manhattan Hapishanesi’nde kaldığı dönemde aynı hücreyi paylaştığı Zarrab’ın kendisine cinsel istismarda ve tecavüzde bulunduğunu öne sürerek dava açtı.

“Çok çaresiz kaldım…”

Jaber’in açtığı dava dosyasına göre, Zarrab’ın kendisine uyguladığı cinsel şiddet Kasım 2016 ile Mart 2017 arasında gerçekleşti. Jaber, Zarrab hakkındaki şikâyetinde ‘Çok çaresiz kaldım, benden çok daha genç ve güçlü bir adamlar mücadele edemedim’ dedi. Dilekçede, Jaber’in dönemde Zarrab’ı şikâyet etmeye ve yardım aramaya çekindiği, çok korkmuş ve utanmış olduğu belirtildi.

Para verip avukat tutmuş

Zarrab hakkındaki dava dilekçesinde, Zarrab’ın Jaber’e özel bir avukat tutması için kendisine para vermeyi teklif ettiği, Afrika’daki ailesine de para yolladığı öne sürüldü. Zarrabın avukatlarından Robert J. Anello olayın duyulmasının ardından yaptığı açıklamada iddiaların gerçek dışı ve çirkin olduğunu söyledi. Cinsel istismar ve tecavüze uğradığını öne süren Jaber’in avukatı Alexei Schacht, cezaevindeki bir soruşturmada bu şikâyetin asılsız olduğunun saptandığını söyledi. Ancak avukat Schacht, bunun sadece yetkililerin, saldırının gerçekleşip gerçekleşmediği ile ilgili yeterli kanıt bulunmadığı sonucuna varmalarından kaynaklandığını ifade etti.

İşte tecavüz iddiasının yer aldığı dilekçe;