07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Pelikan” İncisine Gözaltı
“Pelikan” İncisine Gözaltı

“Pelikan” İncisine Gözaltı

İnci gözaltına alındığını “Evden göz altına alındım, ifadeye gidiyoruz. Sabah 6, hayırdır inşallah bakalım” ifadeleriyle duyurdu.

“Pelikan” İncisine Gözaltı

İşte o paylaşım:

İnci Sözlük’ün kurucusu Serkan İnci’nin AKP’den seçimler için yüklü miktarda para aldığı iddia edilmişti. Bir dönem de Erdoğan’a hakaretten gözaltına alınan Serkan İnci’nin, Pelikan Bildirisi’nin hazırlandığı Kuzguncuk’taki Beyaz Köşk’te çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Ayrıca Serkan İnci’nin, AKP içinden 450 bin dolara yakın bir miktarda sosyal medya için para aldığı, pazarlığın ise 2 milyon dolardan başlatıldığı iddia ediliyordu..

İnci Sözlük’ün kurucusu Serkan İnci için AKP’den seçimler için para aldığı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakması sürecini başlatan Pelikan Bildirisi’ne katkı verdiği iddia edildi.

Pelikan İncisi

Pelikan iddiası, Serkan İnci’nin Pelikan Bildirisi’nin hazırlandığı Kuzguncuk’taki Beyaz Köşk’te çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıkmıştı.

Ancak olaylar bununla da sınırlı değil. Özellikle AKP’nin İslamcı trolleri, Pelikan’ın paralı tetikçiliğiyle suçladıkları Serkan İnci’nin geçmişteki paylaşımlarını yeniden gündeme getirdi. Ayrıca Serkan İnci’nin, AKP içinden 450 bin dolara yakın bir miktarda sosyal medya için para aldığı, pazarlığın ise 2 milyon dolardan başlatıldığı iddia edildi. Hatta İnci’nin, Pelikan ekibiyle CHP’den de teklif geldiği yönünde pazarlık yaptığı da iddialar arasında.

Serkan İnci “15 Temmuz darbe girişimin ardında 15 gün PC’nin başından kalkmadan algı operasyonlarına karşı mücadele ettim” paylaşımının ardından sosyal medyada alay konusu olmuştu.

İşte İnci Sözlük’ün sahibi Serkan İnci’nin eski paylaşımlarından bazıları: