07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Onur Yürüyüşüne Polis Engeli
Onur Yürüyüşüne Polis Engeli

Onur Yürüyüşüne Polis Engeli

İstanbul valiliği bu sene de LGBTİ’nin  Onur Yürüyüşü’na izin vermemişti… Onur Haftası Komitesi, yazılı açıklama yaparak saat 17.00’da yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdu.İstiklal caddesi tam anlamıyla polis ablukasına alındı. Polisle tyürüyüşe katılmak isteyem LGBTİ’ler arasındaki gerginlik kameralara da yansıdı. Polis görüntü almaya çalışan gazetecilere izin vermedi.

Onur Yürüyüşüne Polis Engeli

İstanbul Valiliği, ‘Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini açıkladı. Bu kararından ardından polis İstiklal Caddesi’ni abluka altına aldı. Yürüyüş için gelenlerle polis arasında yaşanan gerginlik kameralara yansıdı.

Vatandaşlar normal bir şekilde caddeye giriş yaparken Trans birey veya eşcinsel olduğu belli olan vatandaşlar durdurulup engellenmeye çalışıldı. Caddeye girenlerin de tek tek üzerleri arandı.Alana girmekte ısrar eden LGBTİ’lilerden 35 kişi gözaltına alındı.

Polis gazetecilere de izin vermedi

Polis, daha sonra İstaklal Caddesi’nde yaşananları haberleştiren ve görüntü alan gazetecilere de “Gazeteci dahil kimseyi istemiyoruz burada” diyerek müdahale etti.

İşte o görüntüler: