07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Makama Gelirken İyi, Boşalt Demek Neden Yadırganıyor?”
“Makama Gelirken İyi, Boşalt Demek Neden Yadırganıyor?”

“Makama Gelirken İyi, Boşalt Demek Neden Yadırganıyor?”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bazı AKP’li belediye başkanlarının istifaya yönlendirilmesi tartışmalarıyla ilgili mesajlar verdi. Partiden ihraç ya da görevden alma gibi yöntemlere başvurmak istemediklerini söyledi. Erdoğan “Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor” dedi.

“Makama Gelirken İyi, Boşalt Demek Neden Yadırganıyor?”

Tayyip Erdoğan, İran ziyaretinden dönüşünde, bazı belediye başkanlarının istifa süreciyle ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan, AKP’nin alışılmış bir siyasi parti olmadığını söyledi ve istifalarla ilgili eleştirilere yönelik şunları söyledi:

“Belediyelerde görevden almanın iki yöntemi vardır. Partiden ihraç veya görevi ihmal veya kötüye kullanmaktan. Tabii ki biz bu yolları denemek istemiyoruz. Bir makama getirilirken iyi güzel de, benim metal yorgunluğu olarak tanımladığım durumlarda makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor? Benim şanım, şerefim var dersen kusura bakma ama partinin şerefi, herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir. Hayır öyle bir şey olmaz. Biz olduğu zaman, bazı şeyler önümüze geldiği zaman değerlendirmemizi yapıyoruz. Allah göstermesin çok daha kötü şeyler de olabilir. 2019’un mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlıkları yaparak girmek durumundayız. Kaldı ki sadece bizim partimizle ilgili değil, diğer partilerle ilgili olarak da İçişleri Bakanlığımıza şikayetler geliyor.”