07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Maç Öncesi Bombalı Saldırı
Maç Öncesi Bombalı Saldırı

Maç Öncesi Bombalı Saldırı

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynanacak Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesi bir patlama meydana geldi. Yaşanan olay nedeniyle maç bugün Türkiye saati ile 19:45’e ertelendi

Dortmund takım otobüsü Monaco maçı için hareket ederken otobüs yakınında bir patlama gerçekleşti… Konuyla ilgili Borussia Dortmund Kulübü resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Otobüsümüzün otel önünden kalkışı sırasında bir patlama meydana geldi. 1 kişi yaralandı. Yeni bilgiler için takipte kalın” açıklamasını yaptı.

Patlama karşılaşmanın oynanacağı Signal Iduna Park‘a 10 km uzaklıkta gerçekleşti ve otobüs camının patlaması nedeniyle Dortmund’dan Marc Bartra kolundan hafif şekilde yaralandı. Alman emniyeti, takım otobüsüne yakın 3 bölgede patlama meydana geldiğini kaydetti.

BOMBALI SALDIRI 

Borussia Dortmund’un üst yöneticisi (CEO) Hans-Joachim Watzke, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Monaco ile yapacakları maç öncesinde meydana gelen patlamaların, takım otobüsüne yönelik bombalı saldırı olduğunu ifade etti.

Borussia Dortmund CEO’su Hans-Joachim Watzke, özel televizyon kanalı Sky’a yaptığı açıklamada, patlamalardan dolayı şoke olduklarını belirtti. Borussia Dortmund otobüsünde maddi hasara da yol açan olay hakkında değerlendirmelerde bulunan Watzke, “Takımın kaldığı otelin hemen çıkışında takım otobüsüne yönelik bombalı saldırıda bulunuldu. Takım, otobüs ile otelden caddeye doğru çıktığısırada 3 patlama meydana geldi.” diye konuştu.

Watzke, olay sırasında elinden yaralanan Borussia Dortmundlu futbolcu Marc Bartra’ya acil müdahale yapıldığını ve futbolcunun hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Borussia Dortmund’un teknik direktörü Thomas Thuchel’in de patlamadan dolayı şokta olduğunu vurgulayan Watzke, yarına ertelenen karşılaşmada Borussia Dortmund’un iyi bir performans göstermesini ümit ettiğini belirtti.