07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adalara Gitme Fikri İçin Aslında Ne Demişti?
Adalara Gitme Fikri İçin Aslında Ne Demişti?

Adalara Gitme Fikri İçin Aslında Ne Demişti?

Tayyip Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde düzenlenen A Haber-ATV ortak yayınındaki Gençlerle Büyük Buluşma programında 15 Temmuz darbe gecesinin ayrıntılarını da açıkladı. Erdoğan otel sahibi Serkan Yazıcı‘nın Yunan adalarına gitme teklifi sonrası olan diyaloğu şöyle anlattı. “Otel sahibi arkadaşımız, ‘Benim hızlı bir yatım var. Buradan sizi yakın adalara götürebilirim.’ gibi bana bir teklif de yaptı. Dedim ki ‘Serkan, bak’ dedim; ‘benim vatan topraklarında ölmem varken, ben gidip gavur topraklarında, orada esir hayatı yaşayamam.”

Darbe gecesi Erdoğan’ın kaldığı otelin sahibi Serkan Yazıcı ise o anları Yunan adalarına gitme teklifini geri çevirdi diye anlatmıştı ama Erdoğan’ın kurduğu cümleleri hiç söylememişti. Serkan Yazıcı darbe gecesine ilişkin bir çok kez konuşmuş ve o anları anlatmıştı. İşte tarih tarih anlattıkları;

20 Haziran 2016’da ise Serkan Yazıcı Milliyet Gazetesi

-O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Marmaris’in kuytu yolları da düşünülerek “Belki başka bir noktadan gidilebilir, mesela bir adaya geçip oradan” şeklinde öneriler sunulduğunu hatırlatan Serkan Yazıcı, buna Cumhurbaşkanı’nın net bir dille tepki gösterdiğini söyledi:
“Çok kızdı, çok sinirlendi. Aslında burada gidilecek tek bir yol var, başka yol yok, her yer de kesilmiş. Başka bir çıkış için öneriler konuşuluyordu. Tüm bunlara rağmen hiçbir paniği yoktu, hatta bizi rahatlatan da kendisi oldu. Hiçbir şekilde geri adım atmadı. Nasıl gitti ben anlamadım. O kadar korkunç bir durumda, çok büyük bir cesaret ister.”

22 Haziran 2016 Posta Gazetesi röportajı:

-Çevreyi iyi bildiğim için Cumhurbaşkanımız bana ‘Serkan deniz yoluyla en yakın nereye gidebiliriz? Diye sordu.
Dalaman’a gidebileceğimizi ancak Aksaz Askeri Deniz Üssü’nün önünden geçmek gerektiğini belirttim. ‘O olmaz, başka nereye gidebiliriz?’ Çok yakında Yunan adaları olduğunu söyleyip ‘Ben sizi götürürüm’ dedim. O ana kadar çok sakin olan Erdoğan, Yunan adaları lafımı duyunca ilk defa sakinliğini kaybetti ve bana “Benim Yunan adalarında ne işim var kardeşim? Ben sana İstanbul’a nasıl gidebiliriz diye soruyorum” diye kızdı.

21 Aralık 2016 TBMM FETÖ’nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu

-Cumhurbaşkanı oturduğumuz masada bana dönerek ‘nereden gidebiliriz’ dedi. Yolların kapalı olabileceğini en yakın adalar olduğunu söyledim. Bana ‘benim ne işim var adalarda İstanbul’da olmam lazım’ dedi.