07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kendim İçin Mücadele Verecek Kadar Karaktersiz Değilim”
“Kendim İçin Mücadele Verecek Kadar Karaktersiz Değilim”

“Kendim İçin Mücadele Verecek Kadar Karaktersiz Değilim”

Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta toplu açılış töreninde konuştu. Referandum mesajları veren Erdoğan, “Bu sistemi şahsım için bunca mücadeleyi verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim” dedi. Erdoğan’ın gündeminde idam konusu da vardı. “Referandumdan sonra parlamentoda gündeme gelecektir” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar;

“Referandumdan sonra idam parlamentoda gündeme gelecektir”

“16 Nisan’da evet dedikten sonra bu konu parlamentoda (idam) gündeme gelecektir. Parlamentodan geçmesi halinde bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Çünkü bunu onaylamak boynumun borcudur. bir katili affetmek devletin yetkisinde değildir. Onu ancak onun varisleri affeder. Devlet kendisine karşı işlenen suçları affeder. AB, Hans, George ne diyor? bunlar beni ilgilendirmiyor. Ahmet, Ayşe, Mehmet, Fatma ne diyor? Allah ne diyor beni bu ilgilendirir.”

“Tarihi bir kararın arefesindeyiz”

“Tarihi bir kararın arefesindeyiz. Aslında kökleri oldukça eskiye dayanan ancak Cumhuriyet döneminde de hiç bitmeyen yönetim sistemi arayışımız sonucunda yeni bir döneme gidiyoruz. Millet onayına dayalı Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiyoruz. Artık hükümeti doğrudan millet kuracak. Milli iradenin tecellisi üzerinde kara bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri inşallah tamamen kapanıyor. Birilerinin 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına bambaşka anlamlar yüklemeye çalışması kafanızı karıştırmasın. Dünya değişti,Türkiye değişti, o zaman doğan çocuklar delikanlı oldu, şimdi oy kullanacaklar. Ama bunlar yerlerinden bir milim kımıldamadılar.”

“Biz Türkiye’yi bu alacakaranlık kuşağından uzak tutmak için mücadele ettik”

“Son günlerde ne diyorlar; eski Türkiye daha iyiydi. Onların döneminde 25 günlük hükümetler kuruldu bu ülkede. Biz gelene kadar ki hükümetlerin ömrü ortalama 16 ay. Kardeşlerim işte o Türkiye bizi bitirmiştir. Siyasi çekişmelerin, ekonomik krizlerin anamızı ağlattığı o kabus günleri unutmadınız değil mi? Dedelerinin nüfus kağıtlarını alıp baksınlar! O Türkiye tek parti döneminin Türkiyesidir. CHP il başkanlarının valilik yaptığını bilir misiniz? Şimdi böyle bir şey olsa kıyamet kopar değil mi? Bu ülkeyi bunlar ileriye götüremediler, geri götürdüler. Bunlar o Türkiye’nin özlemiyle yanıp tutuşuyorlar. Biz Türkiye’yi bu alacakaranlık kuşağından uzak tutmak için mücadele ettik. İnşallah 16 Nisan onların son umut kapılarınıda kapatıyor.”

“Şahsım için mücadele verecek kadar karaktersiz değilim”

“2011’den beri anlattık ama her seferinde topu taca atarak bizi ve milletimizi kandırdılar. Şimdi yeni anayasa değişikliği ile getirilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile tüm gücü millete teslim edince korktular. Bunların itirazı sisteme değil millete! Bunlar Tayyip Erdoğan’a değil millete karşı. Ben bir faniyim. Benim 16 Nisan’a çıkacağıma dair elimde bir belge yok. Biz fani olanı değil baki olanı konuşuyoruz. Bu sistemi şahsım için bunca mücadeleyi verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim. Türkiye’ye bunca hizmeti şahsımız için mi getirdik.”

“Cumhurbaşkanlığı sistemi şahsımın projesidir”

“Cumhurbaşkanlığı sistemi şahsımın projesidir. Diğer hizmetler gibi ülkemize yarar getireceğine inandığım için bu sistemin mücadelesini veriyorum. Eğer milletim 16 Nisan’da evet derse, Türkiye cumhurbaşkanlığı sistemine geçecek. Şimdi birileri diyor ki; istediğiniz neyi yapamıyorsunuz da sistemi değiştiriyorsunuz. Bizden önce gelenler neyi yapamadılar! Mesele insan meselesi, bunun yanında sistemde güçlü olursa o zaman pick yaparsınız. Ama biz engellendik. Hamdolsun bir dönem aynı partiden Cumhrubaşkanı ve Başbakan olunca hızlandık. Ama öncesinde tökezlediler. Atama yapacaksınız olmaz derler! Cumhurbaşkanım neden olmaz? Tutturdu olmaz. Bir tanesinin hanımının başı örtülüydü ondan. Anlamakta zorlanıyorsunuz. Sonra çok daha farklı şeyler geldi. Bunlara rağmen buralara geldik. Bu işler şahıslara bağlı olmasın. Ülkenin geleceği kişilerin gayretlerine endekslenmesin diye uğraşıyoruz. Bugün kapı kapı dolaşıp sistemi engellemeye çalışanlar ilk Cumhurbaşkanlığı seçimde karşılarından destek isteyeceklerdir. Benim sizlerden ricam o gün geldiklerinde meydanlarda söylediklerini, Meclis’te yaptıklarını hatırlatınız. Marmaray’a karşı çıkanlar şimdi o yolu kullanıyor. Evet’te bereket var. Milletimiz her şeye karşı olmayı hayırlı sananlara itibar etmiyor. Ömürlerinde bu millet için hiçbir şey yapmayanlar Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ne olduğunu da bilmezler, kıymetini de bilmezler. Ülkenin başına musallat olan bu sistemde kendilerine yer bulamayacaklar. Bunun için tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için evet.”

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi bir mucize değildir”

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi bir mucize değildir. Bu sistemin en net özelliği ekonomimiz ve demokrasi için lazım olan güven ve istikrar ortamını daha güçlü şekilde tesis edecek olmasıdır. Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek, meclis kanunları çıkaracak. Bu sistemde hiçbir güç diğerinin üstünde olamayacağı için yetki aşımlarını, karmaşaları artık yaşamayacağız.”