07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Irak’ta Ne Yaptığını Biliyoruz”
“Irak’ta Ne Yaptığını Biliyoruz”

“Irak’ta Ne Yaptığını Biliyoruz”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partrisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında en dikkat çekici bölüm, Erdoğan‘ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’a yönelik mesajlarıydı.  Kılıçdaroğlu, Albayrak’a “Irak’ta ne yaptığını biliyoruz” dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasından o bölüm;

“Irak’ta ne yaptığını biliyoruz”

“Berat Albayrak’ın Irakta ne yaptığını biliyoruz. Türkiye’nin gündemi olmadığı icin şimdilik susuyoruz. Berat Albayrak kulağına küpe etsin, vakti zamanı geldiğinde söyleyeceğim.”

“Bunlar kendi torunlarını, çocuklarını vekil yapıp askerlikten muaf tutacaklar”

“Dikta yönetimini bırakın 12 Eylül’ü bile aratıyorlar. Biz CHP olarak, kim mağdursa onun yanında duracağız. Halkın gündeminde ne var: İşsizlik. Ne diyorlar, “18 yaşına bastın mı milletvekili olacaksın” diyorlar. Geçen gün bir baba “Benim oğlum yıllardır işsiz. Biz milletvekili olmak istemiyoruz, iş istiyoruz” diyor. Bunlar kendi çocukları ve torunlarını milletvekili yapacak. Askerlikten de muaf tutacaklar.”

“Galatasaray-Fenerbahçe maçında Galatasaray Başkanı hakem olabilir mi?”

“Sayın Erdoğan’a yürekten teşekkür ediyorum yine. ‘Bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir şey olur mu’ dedi. Peki TBMM’de tarafsızlık yemini eden kimdi? Galatasaray-Fenerbahçe maçında Galatasaray Başkanı hakem olabilir mi? ‘Görevimi tam bir dürüstlük ve tarafsızlıkla yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim’dedi. Peki anayasa değişikliğinde yargı bağımsızlığının yerine niye tarafsızlık eklediniz. Peki Cumhurbaşkanı referandum sonrası Meclis’e gelip yemin etmeyecek mi? Neresinden tutarsanız dükülüyorlar.”